Connect with us

Türkiye Gündemi

ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME İHRACATINDA HEDEF “1,5 MİLYAR DOLAR”

Ege İhracatçı Birlikleri verilerine göre; Türk çikolata ve şekerleme ihracatçıları, 2020 yılında 1 milyar 276 milyon dolarlık ihracat yaptı. Sektör; 2021 yılında 1,5 milyar dolara ulaşmayı hedefliyor.

Türk şekercilik mamulleri sektörünün ihracatında 540 milyon dolarla en çok çikolata ve kakao içeren ürünler ihraç edildi. Kakao içermeyen, beyaz çikolatalı ürünler ise 476 milyon dolar döviz kazandırdı.

EN ÇOK IRAK’A ŞEKERLEME GÖNDERDİK
Şekercilik mamulleri sektörünün en fazla ihracat yaptığı ülkelerin başında 153 milyon dolarla Irak, 143 milyon dolarla Amerika Birleşik Devletleri yer aldı. Irak ve Amerika Birleşik Devletlerini sırasıyla; İran, İsrail ve İngiltere izledi.

Mustafa Terci-Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı

Mustafa Terci-Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı

“İHRACATÇILAR UMUTLU”
Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Terci, hububattan değirmen ürünlerine, şekercilik mamullerinden, bitkisel yağlara kadar geniş bir yelpazede ürünü tüketiciyle buluşturduklarını ifade etti. Terci: “2021 yılında Covid-19 aşısının uygulanmaya başlaması ihracat yapanları umutlandırdı. Dünya genelinde mal ticaretinde de yüzde 8’lik artış öngörülüyor. Döviz kurları ihracatımızı olumsuz etkilemediği takdirde Şekercilik mamulleri sektörünün 2021 yılında 1,5 milyar dolar ihracat yapacağına inanıyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir