Connect with us

Finans & Ekonomi

5’İNCİ KURUMSAL GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ…

Özyeğin Üniversitesi’yle birlikte 2019 yılından beri organize ettikleri Kurumsal Girişimcilik Ödülleri’ne yapılan başvurusu sayısının her geçen yıl arttığını belirten Girişimci Kurumlar Platformu Başkanı Tuğrul Ağırbaş, “Girişimcilik ekosistemimizde yer alan kurum-girişim iş birliklerinin ve kurum içi girişimcilik projelerinin güçlenmesi girişimcilik ekosistemimiz adına çok sevindirici.” dedi.

 

Bu yıl 5’incisi gerçekleşen ve “39 şirketten 32 kurum içi girişimcilik projesi, 30 startup iş birliği ve 13 şirketten en iyi kurum içi girişimcilik programı” başvurusu gelen Kurumsal Girişimcilik Ödülleri, Fast Company Türkiye’nin düzenlediği ‘Corporate & Startup Day etkinliğinde sahiplerine takdim edildi.

ORGANİZASYONUN AMACI…
Girişimci Kurumlar Platformu ve Özyeğin Üniversitesi tarafından organize edilen verilen ödüllerde, “kurumların içinden yeni girişimlerin çıkmasının desteklenmesi, en iyi kurum içi girişimcilik programı ve en etkili kurum-yeni girişim iş birliklerinin teşvik edilmesi” amaçlanıyor. En iyi kurum içi girişimcilik projeleri, en etkili kurum & iş birliği projeleri, jüri özel ödülüne bu sene en iyi kurum içi girişimcilik programı ödülü de eklendi.

Girişimci Kurumlar Platformu Başkanı Tuğrul Ağırbaş, “Girişimcilik ekosistemimizde yer alan kurum-girişim iş birliklerinin ve kurum içi girişimcilik projelerinin güçlenmesi girişimcilik ekosistemimiz adına çok sevindirici.” dedi.

JÜRİNİN DİKKATE ALDIĞI KRİTERLER…
Girişimci Kurumlar Platformu Başkanı Tuğrul Ağırbaş, Softtech Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Soner Canko ve Fast Company Türkiye’nin Kurucusu Rauf Ateş ve Girişimci Kurumlar Platformu Kurucusu İhsan Elgin’nden oluşan jüri başvuraları; “ana faaliyet alanına yakınlık, meydana getirilen ölçülebilir değer ve ticarileşme; fikrin kurum içinde çalışanlardan gelmesi; ortak ürün geliştirme; ticarileşen fikir sayısı ve programa dahil olan çalışan sayısı gibi özel kriterlerine” göre değerlendirdi.

İLGİ HER SENE ARTIYOR…
Girişimci Kurumlar Platformu Başkanı Tuğrul Ağırbaş, 2019 yılından beri verdikleri kurum içi girişimcilik ödüllerine ilginin her yıl arttığını belirtti. “Girişimcilik ekosistemimizde yer alan kurum-girişim iş birliklerinin ve kurum içi girişimcilik projelerinin her yıl artarak güçlenmesi girişimcilik ekosistemimiz adına çok sevindirici.” diyen Ağırbaş şunları kaydetti: “Ekosistemimizdeki gelişime paralel olarak bu sene ilk defa ödüllerimize En İyi Kurum içi Girişimcilik Programı kategorisini de ekledik. Gelen başvuru talepleri de doğru zamanda doğru adımlar attığımızı gösteriyor. Jüri ekibi olarak birbirinden değerli projeleri değerlendirirken iyi projeler nedeniyle çok zorlandığımız ancak bir kadar da ekosistem adına sevindirici bir süreç yaşadık. Tüm adayları ve kazananları tebrik ediyoruz.”

ÖDÜL ALAN KURUMSAL GİRİŞİMLER…
5’inci Kurumsal Girişimcilik Ödülleri’nde; En iyi Kurum içi Girişimcilik Projesi kategorisinde AZKarbon (İnci Holding), Kiralarsın (QNB Finansbank) ve Memotive (Fark Labs) ilk üçe girdi.

En Etkili Kurum & İş Birliği Projesi kategorisinde E-bike (Otokoç Otomotiv & Alba E-Bikes), Görüntü İşleme Teknolojisi ile Stok Yönetimi (Vodafone & Ayvos) ve RuviOil Diver – Tank Taban Muayenesi için Yenilikçi Robotik Çözüm (Tüpraş & AISfield) isimli iş birliği projeleri ödül aldı.

Ödüllere bu sene eklenen En İyi Kurum içi Girişimcilik Programı kategorisinde Anadolu Efes Girişim Atölyesi (Anadolu Efes), Ford Otosan Kurum içi Girişimcilik Programı (Ford Otosan), imagIN (İş Bankası) ödüle layık görüldü.

Kamu & STK En İyi Programı kategorisinde ise Tech İstanbul (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) ödülün sahibi oldu.

Jüri Özel Ödülleri ise Kahve Atıklarının İleri Dönüşümüyle Üretilen Ahşap Bazlı Paneller (Kastamonu Entegre & Wastepresso), Ürünlerimizi Fazlasıyla Geri Kazanıyor, Kazandırıyoruz (Eczacıbaşı Holding & Fazla Gıda) ve W-Energy for Equality (Aygaz & Learneco) projelerine verildi.

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir