Connect with us

Finans & Ekonomi

DİJİTAL DIŞ TİCARET İŞLEVLERİ BUYBASE’LE TEK ÇATI ALTINDA…

Temelleri, 20 yılı aşkın süredir Kanada’da yaşayan Türk girişimci Dr. Salim Satır tarafından 2019’da atılan Buybase, ithalat-ihracat süreçlerinde ve dijital pazarda devrim niteliğinde kolaylıklar sağlıyor. Buybase ekosistemini “teknolojiyle hayatı kolaylaştırma” vizyonuyla İstanbul Ataşehir ve Kocaeli Gebze’deki ofislerinde geliştirdiklerini ifade eden Dr. Satır, “TÜBİTAK ile stratejik iş birliği çerçevesinde markaları kademeli olarak 3 yıl içinde Buybase ekosistemine dahil ediyor olacağız. Önümüzdeki 5 yıl içindeyse 50 büyük ülke ve pazarı sisteme dahil edip uluslararası dijital bir ekosisteme ulaşmayı planlıyoruz.” dedi.

 

E-ticaretin kalıcı hale gelmesiyle pek çok şirket, uluslararası e-ticaret operasyonlarını yönetebileceği yazılım ve platformlar aramaya başladı.

E-ticaretin kalıcı hale gelmesiyle pek çok şirket, uluslararası e-ticaret operasyonlarını yönetebileceği yazılım ve platformlar aramaya başladı. Türkiye, Kanada ve ABD arasındaki ticareti geliştirmek amacıyla geliştirilen TÜBİTAK destekli tedarik ağı ve e-ticaret platformu Buybase’in alpha sürümü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünün kutlanacağı 29 Ekim 2023 tarihinde hizmete girecek.

DİJİTAL İTHALAT-İHRACATTA DEVRİM NİTELİİNDE KOLAYLIKLAR
Temelleri, 20 yılı aşkın süredir Kanada’da yaşayan Türk girişimci Dr. Salim Satır tarafından 2019’da atılan Buybase, ithalat-ihracat süreçlerinde ve dijital pazarda devrim niteliğinde kolaylıklar sağlıyor. Dijital ekosistem olarak hizmet veren platform; dijital varlık yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, nakliye yönetimi ve depolama yönetimi ve daha fazlasını kapsayan çeşitli işlevleri entegre ederek, işletme işlevlerini tek çatı altında birleştiriyor.

Dr. Salim Satır- Buybase kurucusu

ATAŞEHİR VE GEBZE’DEKİ OFİSLERDE GELİŞTİRİLDİ
Buybase ekosistemini “teknolojiyle hayatı kolaylaştırma” vizyonuyla İstanbul Ataşehir ve Kocaeli Gebze’deki ofislerinde geliştirdiklerini ifade eden Dr. Salim Satır, “2021 itibariyle Buybase projemizi hızlandırdık ve bugün 100 kişiye istihdam sağlayarak güçlü bir yazılım ekibi ile geliştirdiğimiz platformumuzla 2023 yılı içinde beta testlerine başlamayı planlıyoruz.” dedi.

“KÜRESEL PAZARA DAHA KOLAY ULAŞILABİLECEK”
Çözümlerini kullananların Buybase’e ürünlerini ekleyebileceklerini ve depo yönetimini bu platform üzerinden gerçekleştirebileceğini açıklayan Satır şunları söyledi: “Buybase pazaryeri aracılığıyla yurt içi ve dışındaki müşterilerine satış yapabilecek. Ayrıca şahıs şirketleri, orta ve büyük ölçekli işletmeler, karmaşık gümrük süreçlerini ve uluslararası nakliye ve depolamadaki zorlukları Buybase lojistik ve nakliye yönetim modülleriyle aşarak küresel pazara daha kolay ulaşabilecek.

“DİJİTAL VE FİZİKSEL ALTYAPI ARASINDA BİR KÖPRÜ OLACAK”
Buybase e-ticaret ekosistemini, e-ihracat ve ithalat yapan şirketlerin tüm taleplerine yanıt vermeyi başaran, uçtan uca küresel bir e-ticaret altyapısı olarak tasarladık. Anlaşılır arayüzleriyle alıcı ve satıcıları tek bir platformda birleştiren Buybase, dijital ve fiziksel altyapı arasında bir köprü vazifesi üstlenecek.

Buybase ekosistemini “teknolojiyle hayatı kolaylaştırma” vizyonuyla İstanbul Ataşehir ve Kocaeli Gebze’deki ofislerinde geliştirdiklerini ifade eden Dr. Salim Satır, “TÜBİTAK ile stratejik iş birliği çerçevesinde markaları kademeli olarak 3 yıl içinde Buybase ekosistemine dahil ediyor olacağız. Önümüzdeki 5 yıl içindeyse 50 büyük ülke ve pazarı sisteme dahil edip uluslararası dijital bir ekosisteme ulaşmayı planlıyoruz.” dedi.

“GLOKAL BAKIŞ AÇIKIŞLA TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ”
Halihazırda Türkiye, ABD ve Kanada’da stratejik olarak konumlandırılmış merkezleri bulunan Buybase, kıtalar arası teslimatları sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor ve tescilli teslimat ağı ve depoları aracılığıyla bu sürecin sorumluluğunu üstleniyor. Küresel vizyonla yerel çözümler sunan glokal bakış açısıyla türünün tek örneği olarak tasarlanan Buybase, ihtiyaç duyulduğunda herhangi bir sayıda ülkedeki pazarlara ve hizmetlere sorunsuz bir şekilde ölçeklendirmeye uygun bir mimariye sahip.

“5 YILDA 50 BÜYÜK ÜLKE VE PAZARI SİSTEME DAHİL EDECEĞİZ”
TÜBİTAK ile stratejik iş birliği çerçevesinde markaları kademeli olarak 3 yıl içinde Buybase ekosistemine dahil ediyor olacağız. Önümüzdeki 5 yıl içindeyse 50 büyük ülke ve pazarı sisteme dahil edip uluslararası dijital bir ekosisteme ulaşmayı planlıyoruz. Bu da Türkiye’deki işletmelerin mal ve hizmetlerini yerel ve küresel olarak bu ülkelerden herhangi birine sunmalarını sağlayacak, olağanüstü fırsatların kilidini açacak ve yeni bir dijital ticaret çağının habercisi olacak. Türkiye’de SST Teknoloji A.Ş.’nin sahipliği ve işletmeciliğinde bulunan Buybase’in alpha sürümü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünde 29 Ekim’de kullanıma açılacak.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir