Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜM AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNE BiTıklaİhracat…

Amazon Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), PwC Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) iş birliğiyle ve T.C. Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen BiTıklaİhracat programı, e-ihracat alanında kendini geliştirmek isteyen herkese açık ve ücretsiz. Çevrimiçi video eğitim modüllerine ilaveten kapasite geliştirme süreci için canlı etkinlikler de var.

 

Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan 2’nci E-Ticaret Zirvesi’nde tanıtılan BiTıklaİhracat programıyla KOBİ’ler ile girişimcilere gerekli bilgilerin sunulması ve becerilerin kazandırılması amaçlanıyor. Amazon Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), PwC Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) iş birliğiyle ve T.C. Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen program, e-ihracat alanında kendini geliştirmek isteyen herkese açık ve ücretsiz. Video eğitimlerine https://bitiklaihracat.com/ adresinden ulaşılabiliyor.

E-TİCARET VE E-İHRACAT UZMANLARI ANLATACAK…
BiTıklaİhracat programı dahilinde, çevrimiçi video eğitim modüllerine ilaveten kapasite geliştirme süreci için canlı etkinlikler var. E-ticaret ve e-ihracatın farklı alanlarından uzman profesyoneller ile kamu personelleri, hem fiziksel konferans etkinlikleri hem de webinarlarda girişimcilerle bir araya geliyor. Yıl boyunca hedef ihracat pazarı-sektör eşleşmelerine göre e-ihracat bilgilendirme seminerleri, e-ticaret uzmanlarıyla farklı konu başlıklarında soru-cevap webinarları ve ilham verici sohbetler gerçekleşecek.

Tanıtımda konuya ilişkin şunlar dile getirildi:

Mehmet Ali Kılıçkaya

“İHRACATÇILARIMIZ DİĞER ÜLKE AMAZON PLATFORMLARINA ENTEGRE OLACAK”
Mehmet Ali Kılıçkaya (T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü): “Bakanlık olarak Amazon’un bir pazaryeri olarak ülkemiz e-ihracatı için yarattığı fırsatları yakından takip etmekteyiz. İhracatçılarımızı diğer ülke Amazon platformlarına entegre etmekle son derece büyük bir pazarı ihracatımıza açmış olacağımızı düşünüyoruz. Böyle bir entegrasyonun ilk adımı olarak ise ihracatçılarımızın Amazon’u tanıması ve Amazon’un ticari ve lojistik süreçlerine hâkim olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda BiTıklaİhracat programını önemsiyoruz ve ihracatçımıza gerekli eğitim içeriklerinin bu program vasıtayla sağlanmasından memnuniyet duyuyoruz.”

Atilla Yerlikaya

“TÜM AVRUPA ÜLKELERİNE E-İHRACAT YAPILMASI DESTEKLENİYOR”
Atilla Yerlikaya (Amazon Türkiye Kurumsal Strateji ve Dış İlişkiler Genel Müdürü): “2019 yılında TOBB ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle, Türk firmalarının Amazon’un Avrupa’daki pazaryerleri üzerinden tüm AB ülkelerine e-ihracat yapmalarını destekleyen BiTıklaAvrupa programını hayata geçirmiş ve pek çok KOBİ’nin işlerini büyütmelerine katkı sağlamıştık. Bu programdan elde ettiğimiz kazanımlarla oluşturduğumuz yeni ve daha kapsamlı BiTıklaİhracat programıyla diğer paydaşlarımızla birlikte Türkiye’deki KOBİ ve girişimcilerin başarılarına destek olmaya devam edeceğimiz için çok mutluyuz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir