Connect with us

Türkiye Gündemi

ÖDÜLLÜ TÜRK FİLMLERİ DİJİTALDE…

Covid-19 salgını sürecinde faaliyetlerini dijitale taşıyan Yunus Emre Enstitüsü; 2021’in ilk kültür-sanat etkinliği “Çevrimiçi Kısa Film Haftası” için kolları sıvadı.

Londra, Berlin ve Washington DC Yunus Emre Enstitüleri’nin ortaklaşa düzenlediği “Cut Short, Live Long Çevrimiçi Kısa Film Haftası” kapsamında 13 ödüllü kısa film 25-30 Ocak 2021 tarihleri arasında Almanya, İngiltere ve Amerika’da eş zamanlı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

“YENİLİKÇİ TÜRK FİLMLERİNİN” TÜM DÜNYADA GÖSTERİLMESİ AMAÇLANDI
Türk sinema sektörünün “yenilikçi ve etkili filmlerinin” tüm dünyada izleyiciyle buluşmasının “amaçlandığı” film haftası kapsamında “Lekesiz” ve “Tor” filmlerinin ilk gösterimi de yapılacak. İzleyiciler, Türkçe yayınlanacak ve altyazı dili İngilizce seçilebilecek filmlerin soru-cevap kısımlarına katılabilecek ve yönetmenler ile birebir iletişime geçebilecek.

FİLMLER ÜCRETSİZ İZLENECEK
3  uluslararası yapıma da yer verilen ve ödüllü kısa filmlerden hazırlanan serideki filmlerin gösterimi belirlenen gün ve saatlerde tek seferlik  olacak. Filmler, gösterimi bittikten sonra 12 saat boyunca ücretsiz izlenebilecek.

KISA FİLM HAFTASI BOYUNCA YAYINLANACAK TÜM FİLMLER;
25 Ocak 2021: TOR (Akbank Kısa Film Festivali Kısa Film Forum / En İyi Senaryo), Lekesiz (26. Adana Altın Koza Film Festivali, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması)
26 Ocak 2021: Avarya, İkame
27 Ocak 2021: G.K., Interstate 8
28 Ocak 2021: Dede, Teselli
29 Ocak 2021: Maradona’s Legs, Servis
30 Ocak 2021: Bir Nehir Kıyısında, Bitcoini Olan Rakun, Good Thanks, You?
Filmlere ilişkin tüm detaylar; enstitünün sinema alanında yapacağı etkinlikler için özel tasarlanan yeecinema.eventive.org sitesinden paylaşılacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir