Connect with us

Kültür - Sanat

DİJİTAL ÇAĞDA MÜZELELERİN GELECEĞİ…

ZKM | Sanat ve Medya Merkezi Karlsruhe Başkanı ve CEO’su Prof. Peter Weibel, “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması Projesi” dahilindeki ve 22 Ocak tarihindeki “Yerelin Dışında Müze” başlıklı çevrimiçi etkinlikte ‘dijitalleşmenin öne çıktığı süreçte müzelerin geleceği’ üzerine konuşacak.

 

Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması Projesi’yle “dijital sanat ve kültürün geleceğe taşınmasına yönelik uluslararası çalışmalara katkı sağlanması” ve “medya teorisyeni, küratör, dijital sanat konservatörü, bilgisayar bilimcisi, araştırmacı ve sanatçılar için ortak çalışma alanları oluşturulması” hedefleniyor.

YAPAY ZEKA, SANAL GERÇEKLİK VE SANAT…
Sakıp Sabancı Müzesi Arşiv ve Araştırma Alanı’nın Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında 2021’de “Müzelerin Geleceği”, “Sanal Gerçeklik Sanat Eserlerinin Korunması”, “Yapay Zekâ Sanat Eserlerinin Korunması”, “İnternet Sanatının Geleceği” ve “İnternet Sanatının Korunmasında Yeni Ufuklar” temalı konferans, konuşma etkinliği ve atölyeler organize edilecek.

YERELİN DIŞINDA MÜZE…
2021’in ilk etkinliğinde ZKM | Sanat ve Medya Merkezi Karlsruhe Başkanı ve CEO’su Prof. Peter Weibel “Yerelin Dışında Müze” başlıklı çevrimiçi etkinlikte ‘müzelerin geleceği’ üzerine konuşacak. 22 Ocak Cuma günü saat 16.00’da başlayacak ve interaktif devam edecek programda Weibel, “2020’de bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında öne çıkan dijitalleşmenin müzelere etkisini” ve “bu çerçevede müzelerin yerel dışında ziyaretçilere de yönelik bir platform işlevi kazanmasını” anlatacak. İzleyiciler Weibel’e konuşması sırasında “yeni normal” diye adlandırılan dönemde müze ve kültür kurumlarının nasıl hayatta kalabileceğine ilişkin sorular yöneltecek. İngilizce konuşma anında Türkçe’ye çevrilecek. Katılmak isteyenler https://sakipsabancimuzesi.org adresinden kayıp yaptırabilecek.

Prof. Dr. Peter Weibel

PETER WEIBEL KİMDİR?
1944 Ukrayna-Odessa doğumlu Peter Weibel, Paris ve Viyana’da edebiyat, tıp, mantık, felsefe ve film eğitimi gördü. 1984 ile 2017 yılları arasında Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 1984 – 1989 döneminde SUNY (New York Eyalet Üniversitesi, Buffalo) Medya Bölümü’nde dijital sanatlar laboratuarını yönetti. 1989’da Frankfurt’taki Städelschule’de Yeni Medya Enstitüsü’nü kurdu ve 1995’e kadar yöneticiliğini üstlendi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir