Connect with us

Araştırma ve Raporlar

ÇALIŞAN ANNELER DAHA FAZLA TÜKENMİŞLİK YAŞIYOR…

Great Place to Work Enstitüsü, Covid-19 salgını boyunca 400 binden fazla çalışan ebeveynin iş deneyimini araştırdı. Annelerin, babalara kıyasla yüzde 28 daha fazla tükenmişlik yaşadığı ortaya çıktı.

1992’den beri küresel çapta en iyi işverenleri belirleyen Great Place to Work Enstitüsü’nün 400 binden fazla katılımcıyla gerçekleştirdiği çalışma, çalışan ebeveynler üzerine yapılmış “en kapsamlı araştırma” niteliğinde.

ÇALIŞAN EBEVEYNLERİN YÜZDE 60’I DESTEK GÖRMEDİ
Araştırmada; çalışan ebeveynlerin yüzde 60’ının salgın döneminde çocuk bakımı konusunda işverenlerinden destek görmediği belirlendi. “Great Place to Work” sertifikalı işletmelerin ise yüzde 78’inin personelini çocuk bakımında desteklediği kaydedildi.

COVID-19 SALGININDA KADINLARIN YÜZDE 80’İ İŞTEN AYRILDI…
Elde edilen sonuçlara göre; çalışan anneler babalara nazaran yüzde 28 daha fazla tükenmişlik yaşıyor. Covid-19 salgınında işten ayrılanların yüzde 80’i kadın. Dikkat çeken bir diğer nokta da, kadınların dörtte biri salgın yüzünden daha az stresli bir işte çalışmayı veya tamamen işten ayrılmayı düşünmekte.

Eyüp Toprak-Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü

“TÜKENMİŞLİK HİSSİ AZALIRSA ÇALIŞANLAR DAHA İSTEKLİ OLUYOR”
Çalışan ebeveynler tükenmişlik ve stres duygusundan uzaklaştığında işverenlerini başkalarına önerme ihtimalinin 35 kat, işte kalma ihtimalinin ise 20 kat arttığını ifade eden Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak; “Şirketler tükenmişlik duygusunu azalttığında çalışanlar değişikliklere 12 kat daha hızlı uyum sağlarken, verimli olma konusunda 10 kat daha istekli oluyorlar. Çalışan odaklı ve güçlü kurum kültürüne sahip şirketlerde çalışan anne-babaların yüzde 94‘ü şirketlerinden övgüyle bahsediyor.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir