Connect with us

Finans & Ekonomi

“TÜRKİYE, TEKNOLOJİ ÜRETEN VE SATAN BİR ÜLKE OLMALI”

TÜGİAD’ın ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “katma değerli üretim yapan, ‘yükte hafif, pahada ağır’ ihracatı destekleyecek sektörlere” odaklanacaklarını kaydetti: “2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin teknolojiyi üreten ve satan ülke konumunda olması gerektiğine inanıyoruz.”

 

1986 yılında kurulan ve “800’ü aşan üyesiyle 60’ın üzerinde sektörü temsil eden, yılda 15 milyar dolarlık ihracat ile 23 milyar dolarlık ithalata yön veren” Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda 2021 Ocak’tan itibaren ilk defa bir kadın oturmaya başladı.

ÖNCEKİ YÖNETİMDE BAŞKAN YARDIMCISI İDİ
Yardımcılığını üstlendiği Anıl Alirıza Şohoğlu’ndan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devraldığı TÜGİAD’da kadınların her dönem aktif rol aldığının altını çizen Nilüfer Çevikel, “genç sanayici ve iş insanlarının Türkiye’deki ve yurt dışındaki en önemli temsilcisi” olmaya devam edeceklerini belirtti.

Nilüfer Çevikel-TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı

“DEĞİŞEN DÜNYADA, YENİLİKLERE YÖN VERECEĞİZ”
2021’de hizmete açacakları yeni şubelerle daha fazla genç girişimciye ulaşacaklarını ve Türkiye’nin kalkınma ve ihracat hedeflerine katkı vereceklerini söyleyen Çevikel, “Covid-19 krizi dijitalleşmenin hızını artırdı ve etki alanını genişletti. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin teknolojiyi üreten ve satan ülke konumunda olması gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada biz de TÜGİAD olarak değişen dünyada, yeniliklere yön veren bir noktada kendimizi konumlamak istiyoruz.” dedi.

“ENDÜSTRİ 5.0 KONUŞULMAYA BAŞLADI…”
TÜGAD’ın önümüzdeki süreçte “inovasyon, teknoloji ve dijital dönüşüm” gibi başlıkların yanı sıra girişimcilik ve start-up’lara yoğunlaşacağını açıklayan Çevikel, şunları dile getirdi: “İçinde bulunduğumuz çağ hızlı değişimlerin, her an yeni bir gelişmenin yaşandığı bir dünya sunuyor bizlere. Küresel köy, toplum 5.0, dijital dönüşüm, blockchain gibi her geçen gün yeni bir kavramla karşılaşıyor dünya. Daha dün Endüstri 4.0 konuşurken, bugün dünya Endüstri 5.0’ı konuşmaya başladı. Dünyaya ayak uydurmanın ötesinde, öne geçmek ve arkadan gelenlere yön vermek istiyorsak inovatif fikir ve yatırımlara ihtiyacımız var. Dijital ticaret, yeni girişimcilik kavramları, inovasyon, yenilikçi teknolojiler iş dünyasında gittikçe daha fazla yer kaplayacak. Eğer Endüstri 5.0’ın gerisinde kalmak istemiyorsak, bizim önceliğimiz de bu sektörler olacaktır. Katma değerli üretim yapabileceğimiz, yükte hafif, pahada ağır sektörlere önem vereceğiz. Hükümetimizin bu yöndeki teşviklerini de takdirle karşılıyoruz. 2020 gibi zor bir yılı geride bıraktık, geleceğe umutla bakıyoruz. Ülkemizin, 2023 ve sonrasında hedeflerine ulaşması için her türlü çabayı göstereceğiz.”

TÜGİAD’I KİMLER YÖNETTİ?
Çevikel’den önce TÜGİAD’ı şu isimler yönetti: Cefi Kamhi, Murat Bekdik, Hamdi Akın, Muharrem Yılmaz, Hayati Kaya, Lütfü Küçük, Murat Coşkunhan, Ali Yücelen, Rahmi Çuhacı ve Anıl Alirıza Şohoğlu.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir