Connect with us

Gündem

COVID-19, SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN MESLEK HASTALIĞI SAYILACAK

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 hastalığı sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ‘meslek hastalığı’; sakatlanan ya da iş göremez hale gelenlerinse ‘vazife malulü’ hükümlerinden yararlanmalarına ilişkin genelge yayımladı. Covid-19 hastalarına hizmet verirken bu hastalığa yakalanarak vefat eden sağlık çalışanlarının yakınlarına aylık bağlanacak.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge, Covid-19 salgınıyla mücadelede en ön cephede mücadele veren sağlık çalışanlarına uzun süredir talep ettikleri hakkı tanıyor. Covid-19’a yakalanan sağlık personeli vazife malulü sayılacak; bu hastalıktan vefat ederse yakınlarına aylık bağlanacak. Geride bıraktıkları ek ödeme ve istihdam gibi haklardan da faydalanacak.

GENELGE TÜM SAĞLIK KURULUŞLARINDAKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSIYOR
İHA’nın haberine göre; genelgeyle ortaya çıkan çalışma gücü kayıpları ile vefat hallerinde sağlık çalışanlarının, meslek hastalığı veya vazife malullüğü kapsamındaki sosyal güvenlik haklarından yararlanabilecekler. Genelgede, Covid-19 nedeniyle meslek hastalığı veya vazife malullüğünden, üniversite ve özel dahil tüm sağlık kurumlarındaki çalışanların faydalanabileceği bildirildi.

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?
Başvurular ilgili birim amiri (İl, İlçe Sağlık Müdürü, Başhekim) sonrasında İl Sağlık Müdürünce  onaylanacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki memurlarla  ilgili onaylı başvurular, Sağlık Bakanlığı’na gönderilecek. 657 sayılı kanun kapsamı dışındakilere ait onaylı başvurular ise Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerine iletilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir