Connect with us

Araştırma ve Raporlar

BAYER, KARDİYOVASKÜLER İLACINI TÜRKİYE’DE ÜRETECEK

Dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden Bayer, Almanya dışındaki en büyük yerli üretim projesine imza atıyor. Bayer İlaç Türkiye ve İran Ülke Grubu Başkanı Ingrid Drechsel, konuya ilişkin şunları söyledi: “T.C. Sağlık Bakanlığı iş birliği içerisinde kardiyovasküler ürün portföyümüzdeki ilacımızı Türkiye’de üretme kararı aldık. Bu proje yeni üretim yerelleştirme çalışmalarımızın yeni bir adımı olacak. Bayer olarak 66 yıldır olduğu gibi Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

 

Bayer, Türkiye ilaç endüstrisine katkısını artırmak amacıyla kardiyovasküler ürün portföyündeki ilacının yerel üretimini Sanofi Türkiye’nin Lüleburgaz Tesisleri’nde yapacak. Firma, proje dahilinde 4.5 milyon Euro’nun üzerinde yatırıma imza atacak.

ALMANYA DIŞINDAKİ EN BÜYÜK YERLİ ÜRETİM PROJESİ
Aralık ayının üçüncü haftasında başlaması planlanan ilaç üretimi, Bayer’in Almanya dışındaki en büyük yerli üretim projesi olacak. Türkiye’de kardiyoloji ürünleri arasında değer bazında da “en büyük” ünvanı kazanacak yerelleşme projesiyle Bayer, mevcut kardiyovasküler pazarındaki ürünlerin yerelleştirme yüzdesini yüzde 40’a çıkaracak.

Ingrid Drechsel-Bayer İlaç Türkiye ve İran Ülke Grubu Başkanı

“YERELLEŞTİRME ÇALIŞMALARINDA YENİ BİR ADIM”
Çalışma kapsamında hastaların, doktorların ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının ihtiyaçlarını ele aldıklarını belirten Drechsel: “Bu projeyle birlikte T.C. Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle kardiyovasküler ürün portföyümüzdeki ilacımızı Türkiye’de üretme kararı aldık. Bu proje yeni üretim yerelleştirme çalışmalarımızın yeni bir adımı olacak. Bayer olarak 66 yıldır olduğu gibi Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

“PROJE İÇİN ÇOK HEYECANLIYIZ”
Söz konusu proje için heyecan duyduklarını ifade eden Drechsel; Bayer’in, kardiyoloji, onkoloji, jinekoloji, hematoloji ve oftalmoloji alanlarına fayda sağlayan özel ilaçların “araştırılmasına, geliştirilmesine ve pazarlanmasına “odaklandığını belirtti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir