Connect with us

Finans & Ekonomi

KALESERAMİK AR-GE’YE ULUSLARARASI AKREDİTE…

1973 yılından bu yana sistematik araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüten ve tüm ürün gruplarına Çevresel Ürün Deklarasyonu- EPD belgesi alan ilk Türk firması unvanını elde eden Kaleseramik’in Ar-Ge Merkezi Laboratuvarları Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildi.

 

Kaleseramik’in “Türkiye’nin uygunluk değerlendirmesi alanındaki tek akreditasyon kurumu” TÜRKAK’tan (Türk Akreditasyon Kurumu) Ocak 2019’da aldığı uluslararası geçerliliğe sahip TS EN ISO 17025 – Laboratuvar Yeterlilik Belgesi’nin akredite kapsamı, 23 Haziran 2020 itibariyle genişletildi. Yeni akreditasyonla birlikte Kaleseramik Ar-Ge Merkezi Laboratuvarları’nın “seramik nihai ürün testleri ile atık su ve hammadde kimyasal analiz sonuçları da” ulusal ve uluslararası ölçekte geçerli olacak.

AR-GE’NİN TEMELLERİNİ 1973’TE ATTI
1973 yılında başlattığı ilk sistematik araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla, günümüzdeki Ar-Ge’nin temellerini atan Kaleseramik, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik odağıyla “atıkların önlenmesi, hammaddeden son ürüne malzeme ve süreç iyileştirmeleri, sektöre yön verecek inovatif ürünlerin tasarımı ve geliştirilmesi” ve benzeri pek çok projeyi hayata geçiriyor.

Kaleseramik’in Çanakkale’nin Çan ilçesindeki üretim tesisleri.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir