Connect with us

Araştırma ve Raporlar

TÜRK YAZILIMI GÖZÜNÜ DÜNYAYA ÇEVİRDİ

Türk yazılımcıların geliştirdiği ve ilk defa Antalya’da uygulanan ‘mobil asistan’ icibot, dünyaya açılıyor. Özellikle Covid-19 döneminde Turizm sektörüne nefes aldıran uygulamaya Microsoft’un Türkiye’deki en büyük ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) partnerlerinden Pargesoft şirketi ortak oldu.

Covid-19 salgınınında oteller için önemli kriter sayılan temassız tatil anlayışına uygunluğuyla dikkat çeken icibot, kısa sürede birçok otelde kullanılmaya başladı. Üç yıl önce geliştirilen ve ilk uygulaması Antalya’da hayata geçen yerli mobil asistan icibot, dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinin de gözünden kaçmadı. Microsoft’un Türkiye’deki en büyük ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) partnerlerinden Pargesoft şirketi, icibot’la ortaklığa imza attı.

OTEL İÇİ TÜM HİZMETLER MOBİLDEN
Geliştirilen uygulama ile misafirler otele adım attıkları andan çıkış yapana dek temas kurmadan ve personel ile yüz yüze görüşme ihtiyacı duymadan; odalarına giriş işlemlerini online yapabiliyor, otel hakkında bilgi alabiliyor, otel içerisindeki aktiviteleri öğrenebiliyor ve tüm alanlara rezervasyon yapıp özel servisler satın alabiliyor.

Kaan Altunterim-Pargesoft Genel Müdürü

OTELLER TEMASSIZ ÇÖZÜMLER İLE REKABETTE BİR ADIM ÖNDE
Pargesoft Genel Müdürü Kaan Altunterim, mobil uygulama sayesinde rekabet ortamında otellerin bir adım öne çıktığını vurguladı: “Pargesoft ve B1 iş birliğiyle geliştirdiğimiz icibot teknolojisi, konaklama sektöründeki birçok ihtiyaca yanıt veriyor. Özellikle covid-19 salgını önlemlerinin gerektirdiği temassız çözümler, otellerin misafirleriyle daha etkili bir etkileşim kurmasını ve tek bir platform üzerinden en iyi hizmeti sunmasını sağlıyor. Bu çözümün avantajları otellere rekabette öne geçmeyi sağlayacak iç görüler kazandırırken tüketicilerin de kendilerine en uygun hizmetlere daha kolay erişmesinin yolunu açıyor.”

Bahadır Çakar-Icibot Satış ve Pazarlama Müdürü

“TÜM DÜNYADA SES GETİRECEK PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ”
Icibot Satış ve Pazarlama Müdürü Bahadır Çakar ise icibot ve Pargesoft ortaklığı hakkında şunları söyledi: “Bu iş birliği ile B2B tarafında Microsoft Dynamics ürün ailesi ve Power BI gibi güçlü raporlama araçlarıyla otellere yeni iç görüler sunacağız. Pargesoft ve B1’in hem insan kaynağı hem de yirmi yıla yakın güçlü proje tecrübeleri ile Icitech A.Ş. konaklama ve ağırlama sektörlerinde uluslararası ses getiren teknoloji projelerini gerçekleştirmemizi sağlayacak.”

MOBİL UYGULAMAR TURİZM SEKTÖRÜNE KAZANÇ SAĞLAYABİLİR
B1 ve Pargesoft ortaklığıyla seyahat teknolojileri alanında yeni yatırımlar yapmak amacıyla hizmet veren Icitech teknoloji A.Ş, icibot ve benzeri seyahat teknolojisi uygulamalarının daha güçlü bir teknolojik alt yapı hizmetiyle müşteriye sunulmasını ve dünya pazarına açılmalarını sağlıyor. Otellerin misafir ilişkilerine destek sağlayan ve gelirini arttıran mobil uygulamaların turizm sektörüne yeni kazanç kapıları açması bekleniyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir