Connect with us

Araştırma ve Raporlar

İBB İŞ BİRLİĞİYLE KANDİLLİ RASATHANESİ’NE YAPI LABORATUVARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle, Kandilli Rasathanesi Kampüsü’ne yapı laboratuvarı kurulacak. Yaklaşık 13 milyon TL’ye inşa edilecek laboratuvarda İstanbul’u bekleyen doğal afet riskleri analiz edilerek, önlem alınmasına yönelik çalışmalar yürütülecek.

Yapı Laboratuvar Binası; İBB, Boğaziçi Üniversitesi ve Edinburgh Üniversitesi’nin paydaşı olduğu “Yarının Şehirleri” projesi kapsamında inşa edilecek. İstanbul genelinde yürütülecek tüm faaliyetlerde, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ‘Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı’ (KRDAE) tam yetkili ilan edildi. Çalışmaların tümü KRDAE tarafından koordine edilecek.

Mahir Polat-İBB Genel Sekreter Yardımcısı

“ÇOKLU TEHLİKELERE DAYANIKLI BİR İSTANBUL AMAÇLANIYOR”
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, imza attıkları projeyle İstanbul’un çoklu tehlikelere dayanıklı bir kent olmasının amaçlandığını söyledi. İstanbul’da yaşayanların olası afetlerden korunmasına yönelik sivil toplum örgütlerinin, belediyelerin, üniversitelerin ve meslek odalarının koordine hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Polat, “Her paydaşın görüşü dikkate alınarak çalışmalar yürütülecek.” dedi.

İSTANBUL’U BEKLEYEN TEHLİKELER ANALİZ EDİLECEK
Proje dahilinde kentleşme senaryoları dikkate alınarak İstanbul’u bekleyen kentsel riskler analiz edilecek. Başta deprem olmak üzere, heyelan, su baskını tehlikeleri dikkate alınarak potansiyel riskler değerlendirilecek. Projenin diğer kısmında ise afet risk bilgisinin iletişimi ve aktarımının en etkili biçimde gerçekleştirilmesi için yöntemler geliştirilecek. Protokol kapsamında İstanbul’da yürütülecek afet risk analiz, kentsel dayanıklılık ve afet risk iletişimi ana başlıklarındaki muhtelif iş kalemlerine işbirliği yapmaları, iş paketlerinde görev alıp faaliyetlere ve proje toplantılarına katılmaları, taraflarca üretilen verilerin karşılıklı olarak bedelsiz kullanımı sağlanacak.

YAPI İKİ BLOKTAN OLUŞACAK
Eylül ayında düzenlenen yapı ihalesini Ufuk Proje Mühendislik Mimarlık İnşaat Şirketi’nin kazandığı yapı projesi için yaklaşık 13 milyon Tl harcanacak. Boğaziçi Üniversitesi’nin şirket ile imzaladığı sözleşmeye göre, ihale kapsamındaki işler 29 Aralık 2021 tarihine kadar tamamlanacak. 3 bin metrekarelik inşaat alanında yapılacak laboratuvar 2 blok halinde, bodrum dahil 5 katlı bina şeklinde planlanıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir