Connect with us

Araştırma ve Raporlar

VAKIFBANK’IN ALTIN KIZLARINDAN YENİ BİR REKOR DAHA…

2014 yılında 73 maçlık galibiyet serisiyle “üst üste en çok resmi maç kazanan takım” unvana erişerek adını Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na yazdıran Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı; Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda “en çok kazanan takım” unvanıyla yeni bir rekora imza attı.

Kuruluşundan bu yana Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları kazanan Vakıfbank Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı, 23 Ekim 2012 tarihinden 22 Ocak 2014’e kadar oynadığı 73 resmi maçtan galip ayrılarak “Üst üste en çok resmi maç kazanan voleybol takımı” olmuştu. Sarı-siyahlı kulüp, bu defa Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nı “en çok kazanan takım” unvanını elde ederek yeni bir rekor kırdı.

3 KEZ NAMAĞLUP DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
Vakıfbank, 13 kez düzenlenen Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda 2013, 2017 ve 2018 yıllarında namağlup şampiyon olurken; bir kez ikincilik, iki kez de üçüncülük kürsüsüne çıktı. Ayrıca Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda da “En çok madalya kazanan kulüp” oldu.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK VOLEYBOL OKULUYUZ”
Vakıfbank Genel Müdürü ve Kulüp Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, Türk kadınının gücünü dünyaya göstermeye devam edeceklerini söyledi: “1986 yılında kurduğumuz Vakıfbank Spor Kulübümüz bugün dünyanın en büyük voleybol okuludur. Bu alanda yaptığımız yatırım, spor tarihimiz için bir mihenk taşıdır. Türk kadınının gücünü göstermek ve yeni nesillere iyi örnekler sunmak en büyük hedefimizdir. Biz, sporcularımızı yetiştirip Türk sporuna katkı sağlama misyonuyla hareket ediyoruz. Kızlarımızı sosyal hayata hazırlıyor, başarıya giden yolda kendilerine yardımcı oluyoruz. Böyle başarılarda sadece Vakıfbank’ın değil ‘Türk kadınının başarısının’ altını çizmenin çok daha anlamlı olduğuna inanıyoruz. Vakıfbank olarak tüm gücümüzle kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Vakıfbank Genel Müdürü – Abdi Serdar Üstünsalih

“ÜÇ BİNİ AŞKIN GENÇ KIZIMIZI SPOR HAYATINA HAZIRLIYORUZ”
Üstünsalih, Türk voleyboluna sayısız oyuncu yetiştirdiklerinin altını çizdi: “Şu anda 3000’i aşkın genç kızımızı spor hayatına hazırlıyoruz. Dünyanın en iyi voleybol tesisi olan Vakıfbank Spor Sarayı’nda sadece voleybolcu değil, başarılı Türk kadınları yetiştiriyoruz. Her zaman Türk kadınına en iyisinin yakışacağını düşünerek çalışıyoruz. Böylesi güzel gelişmelerde daha iyisini yapmak için motivasyonumuzu katlıyor. Bu şampiyonluklarda emeği olan tüm teknik ve idari kadromuz ile sporcularımıza ve bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Vakıfbank’ın Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’ndaki başarıları:

YIL    BAŞARI
2011 – İkinci
2013 – Şampiyon
2016 – Üçüncü
2017 – Şampiyon
2018 – Şampiyon
2019 – Üçüncü

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir