Connect with us

Araştırma ve Raporlar

İLETİŞİM SEKTÖRÜ MAYISTA DİBİ GÖRDÜ…

2020 yılının ilk yarısında en az basın bülteni gönderimi mayıs ayında oldu. 2019 Mayıs’a göre yüzde 41; 2020 Ocak’a göreyse yüzde 13,06’lük düşüş gerçekleşti. Gönderim sayısı haziranda bir miktar attı. Faselis CEO’su Aydın Sün, iletişim faaliyetlerinin mayısta dibe vurmasında Covid-19 salgını tedbirleri doğrultusunda hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanmasının ve Ramazan ayının etkili olduğunu belirtti.

 

Medya veri tabanı ve basın bülteni dağıtımı hizmeti sunan Faselis, “son bir yıldır ekonomide yaşanan durgunluğun üzerine gelen Covid-19 salgının eklenmesinin” iletişim sektörünün Türkiye’deki iş hacmini ve faaliyetlerini olumsuz etkilediğini açıkladı.

Aydın Sün-Faselis CEO’su

MAYISTA OCAK AYINA GÖRE YÜZDE 13,06 DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU
Faselis CEO’su Aydın Sün, “Mayıs ayında pek çok ilde yürürlükte olan hafta sonu sokağa çıkma yasakları Ramazan ayında her yıl yaşanan durgunlukla aynı döneme denk gelince iletişim faaliyetleri de dip yaptı. Yoğun iletişim yapan perakende, finans ve moda gibi sektörlerde bir hareketlenme görünse de yine yoğun iletişime sahip ‘bilgi ve iletişim teknolojileri’, hizmet ve güzellik gibi sektörlerde düşüş devam etti. Toplamda ise ocak ayına göre 13.06’lık düşüş oldu.” dedi.

 

HAZİRANDA MAYISA KIYASLA YÜZDE 11,63 ARTIŞ YAŞANDI
Mayıstaki basın bülteni gönderimlerinde nisana nazaran sağlıkta yüzde 32, kültür-sanatta yüzde 25,45; sektörler genelindeyse ortalama yüzde 18 azalma olduğunu ifade eden Sün, haziranda kısmen hareketlenme dönemine girildiğini söyledi: “Haziran ayında mayıs ayına göre toplamda yüzde 11,63’lük bir artış görüyoruz. Bu artışta başı yüzde 29,66 ile savunma kategorisi ve yüzde 23,22 ile emlak- inşaat kategorisi çekiyor.” Sün, yaz sezonunda toparlanmaya başlayan turizm sektöründeki basın bülteni gönderimlerinin nisana kıyasla mayısta yüzde 120, hazirandaysa yüzde 228 arttığını kaydetti.

ABD, HOLLANDA VE GÜNEY AFRİKA’DA DA OFİSLERİ VAR
2008 yılında halkla ilişkiler sektörüne güncel medya datası ve basın bülteni dağıtım hizmeti vermek amacıyla kurulan ve Türkiye dışında ABD, Hollanda ve Güney Afrika’da ofisleri bulunan Faselis; geçtiğimiz yıl KOBİ’ler, startup firmalar ve bireysel girişimlerin medyayla iletişim kurabilmeleri için Faselis Growth adıyla yeni bir çözüm geliştirdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir