Connect with us

Sağlık

KOCA: “ELDE EDİLEN SONUÇLAR MÜCADELE STRATEJİMİZİ DOĞRULUYOR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından 22 Nisan 2020 tarihine ilişkin Covid-19 hastalığı verilerini açıkladı. Bakan Koca, son 24 saatte 37 bin 535 test yapıldığını, 3083 yeni vaka belirlendiğini ve toplam virüs bulaşan kişi sayısının 98 bin 674’e çıktığını söyledi. 117 kayıpla vefat sayısının 2376’ya yükseldiğini belirten Koca, 1559 hastanın iyileştiğini, toplam iyileşen sayısının 16 bin 477 olduğunu kaydetti.

 

Covid-19 hastalığından vefat eden ve yoğun bakımda tedavi gören kişi sayısının azalma eğilimi gösterdiğini vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, elde edilen verilerin ortaya koydukları mücadele stratejisini doğruladığını ve “tedavilerdeki başarıların nesnel dayanaklarını ortaya koyduğunu” dile getirdi.

“GİZLENEN HERHANGİ BİR BİLGİ YA DA VERİ YOK”
Sürecin kamuoyuyla paylaştıkları gibi ilerlediğinin ve bazılarınca ileri sürüldüğünün aksine herhangi bir durumu gizlemediklerinin altını çizen Bakan Koca, “Her yeni gün daha iyiyiz ve daha ilerideyiz. Elimizdeki veriler bize salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor. Tedbirleri gevşetirseniz bu kontrolü boş bir ümide çevirebilir. Tedbirlere uyarsak ölüm oranları düşüyor, yeni hasta sayısı azalıyor.” dedi.

Fahrettin Koca-Sağlık Bakanı

“GEREK YOĞUN VE SERVİS YATAKLARIMIZ PANDEMİDEN ÖNCEKİ KADAR BİLE DOLU DEĞİL”
Yeni tip Koronavirüs salgınına öncesinden hazırlandıklarını kaydeden Koca; Avrupa’daki, dünya genelindeki ve Türkiye’deki servis ile yoğun bakım yatak doluluk oranlarını kıyasladı. Halihazırda servislerdeki yataklarının yüzde 30’unun, yoğun bakım ünitelerindeki yatakların ise yüzde 60’ının dolu olduğunu ifade etti: “Gerek yoğun ve servis yataklarımız pandemiden önceki kadar bile dolu değil.”

 

“TÜRKİYE’DEKİ HİÇBİR SONUÇ ARKA PLANINI BİLEN İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL”
Koca, “Türkiye’deki hiçbir sonuç arka planını bilen için sürpriz değildir. Vakaların zatürreye dönüşme oranı yüzde 60’tan yüzde 12’ye kadar düştü. Bu durum erken teşhis ve hızlı tedavinin sonucu.” diye konuştu.

Koca, 65 yaş üstündekilerin pozitif vaka oranının yüzde 38’lerden 17’lere kadar düştüğünü sözlerine ekledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir