Connect with us

Finans & Ekonomi

TEB’DEN KOBİ’LERE İGE KEFALETİYLE İHRACAT KREDİSİ…

KOBİ’lere İhracatı Geliştirme AŞ (İGE) kefaletiyle verecekleri kredilerin “dış ticareti desteklemek yönünde atılmış büyük bir adım” olduğunu ifade eden TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, “İhracatçılarımızın finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve iş hacimlerini büyütmeyi hedefliyoruz.” dedi. Sadece nakit TL olarak verilecek kredinin vadesi azami 12 ay. İGE’nin sağlayacağı azami kefalet oranı ise yüzde 80.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), İhracatı Geliştirme AŞ (İGE) iş birliğiyle teminat ihtiyacı duyan ihracatçı KOBİ’lere azami yüzde 80 İGE kefalet desteğiyle finansman imkanı sunacak.

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, “ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve iş hacimlerini büyütmeyi hedeflediklerini” söyledi. 

“İHRACATTA FİNANSMANA ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
Kredi teminatlarının karşılaşılan en önemli sorunlardan biri olduğunu belirten TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, “KOBİ müşterilerimiz yüzde 80 İGE kefalet desteğiyle ilave kredi imkânına ulaşacak. İGE kefaletiyle verilecek krediler, dış ticareti desteklemek yönünde atılmış büyük bir adımdır. Böylelikle ihracatçılarımızın finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve iş hacimlerini büyütmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“YURT DIŞI MUHABİR AĞIMIZLA DIŞ TİCARET UZMANLIĞIMIZ BİRLEŞİYOR”
Ekonomik büyümede büyük rol oynayan ihracatçıların ihtiyaç analizlerini yaparak, müşterilerini özel ürün ve hizmet modelleriyle buluşturduklarını ifade eden Cengiz, şunları söyledi: “TEB olarak KOBİ’lerimize dış ticarette ihtiyaç duydukları konularda çözüm ortağı olarak hareket ediyor, güçlü yurt dışı muhabir ağımızı dış ticaret uzmanlığımızla birleştirerek ayrıcalıklı hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Ortağımız BNP Paribas’ın küresel hizmet gücünün sinerjisiyle müşterilerimizin istihdam yaratma potansiyellerini ve dış ticaret hacimlerini artırmaya yönelik finansman desteğimizi sürdürme kararlılığındayız.”

AZAMİ 12 AY VADE, YÜZDE 80 KEFALET…
İGE kefaletinden faydalanmak isteyenlerin kredi talepleri, TEB’in değerlendirmesinin ardından İGE’ye yapılacak başvuru sonrası karara bağlanacak. Bu kredilerle “vergi, SGK, maaş, kira ödemeleri ya da işletme sermayesi finansmanında” kullanılabilecek.
Harcamaları gösteren fatura ve sözleşmelerin ibrazıyla kredi tutarları transfer edilecek. Sadece nakit TL olarak verilecek kredinin vadesi azami 12 ay. İGE’nin sağlayacağı azami kefalet oranı ise yüzde 80.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir