Connect with us

Finans & Ekonomi

“BİNALARI İNŞA EDERKEN İLK ÖNCELİK DEPREM OLMALI”

“Asrın felaketi” diye nitelenen 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok büyük can ve mal kayıpları yaşandığına dikkat çeken Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar “Yapı malzemesi konusunda sıkıntımız yok çünkü dünya standardına uygun malzemeyi üretim aşamasında denetleyerek üretiyoruz. Mühendislik ve müteahhitlik firmalarımız dünya çapında işler yapma yeteneğine sahip. Tek yapmamız gereken şey ise yapılarımızı da tıpkı geleceğimizi inşa eder gibi güvenli ve sağlam bir şekilde yapmak.” dedi.

 

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilde ciddi boyutta yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıl dönümünde, sağlıklı ve sağlam yapıların “sıfır hata, sıfır tolerans” vizyonuyla üretilebileceğinin altını çizdi.

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar “Yapı malzemesi konusunda sıkıntımız yok çünkü dünya standardına uygun malzemeyi üretim aşamasında denetleyerek üretiyoruz. Mühendislik ve müteahhitlik firmalarımız dünya çapında işler yapma yeteneğine sahip. Tek yapmamız gereken şey ise yapılarımızı da tıpkı geleceğimizi inşa eder gibi güvenli ve sağlam bir şekilde yapmak.” dedi.

“BİLİNÇLİ VE AKILCI HAREKET ETMELİYİZ”
6 Şubat depremlerinde çok büyük can ve mal kayıpları yaşandığını belirten Hinginar “Konutlarımızı, iş yerlerimizi, fabrikalarımızı yeniden inşa ederken deprem gerçeğini ilk öncelik olarak ele almalıyız. Japonya örneği karşımızda duruyor. Noto Yarımadası’nda 1 Ocak 2024 tarihindeki 7,6 büyüklüğündeki depremde can kaybının az olmasının sebebi güvenli yapılar. Bilimin ışığından ayrılmadan bilinçli ve akılcı şekilde hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

“TÜRKİYE HER TÜRLÜ İMKANA SAHİP”
Türkiye’nin her türlü imkana sahip olduğunu, küresel ölçekte faaliyet gösteren Türk firmalarının pek çok ülkeye önemli yapılar kazandırdığını ve altyapı projelerine imza attığını ifade eden Hinginar şunları dile getirdi: “Türkiye’de dünyanın en kaliteli yapı malzemeleri üretiliyor. Ülkemizdeki yapı malzemelerinin ihracatı Türkiye’nin toplam ihracatı içinde ikinci sırada yer alıyor. Yapı malzemesi konusunda sıkıntımız yok çünkü dünya standardına uygun malzemeyi üretim aşamasında denetleyerek üretiyoruz. Mühendislik ve müteahhitlik firmalarımız dünya çapında işler yapma yeteneğine sahip. Tek yapmamız gereken şey ise yapılarımızı da tıpkı geleceğimizi inşa eder gibi güvenli ve sağlam bir şekilde yapmak.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir