Connect with us

Araştırma ve Raporlar

ÇALIŞANLARINA “İNSAN OLARAK DEĞER VEREN” 32 EN İYİ İŞVEREN…

Great Place To Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, “En İyi İşverenler Üretim™ 2022 Listesi’nde” yer almaya hak kazanan 32 şirketin, Covid-19 pandemisi sürecinde dahi istihdam ettikleri kişilere “sadece bir çalışan gözüyle bakmadığını ve insan olarak değer verdiğini” belirtti. Toprak, “İnsan odaklı ve güven temelli kurum kültürü oluşturan şirketler, sürdürülebilir geleceklerini de teminat altına alıyorlar.” dedi.

 

Great Place to Work® Türkiye Enstitüsü, “En İyi İşverenler Üretim™ 2022 Listesi’nde” yer almaya hak kazanan 32 şirketi açıkladı. Liste; Şubat 2021 – Temmuz 2022 tarihleri arasında “gıda, mobilya, otomotiv, tekstil, yapı malzemeleri, kimya ve daha fazla alanda faaliyet gösteren” 75 aday şirkette çalışan 24 bin kişinin yanıtlarına göre hazırlandı. İnsan odaklı ve güven temelli kurum kültürünü hayata geçiren 32 şirket, 4 kategoriden oluşan listeye girmeyi başardı.

Son bir yıl içerisinde bir işin yapılması için kaç kere yeni ve daha iyi yöntemler geliştirme fırsatınız oldu?” sorusuna En İyi İşverenler Üretim™ 2022 Listesi’ndeki şirket çalışanlarının ‘oldukça fazla’ ve ‘orta derece’ cevapları yüzde 80 oranındayken liste dışı şirketlerde bu oran sadece yüzde 67.

COVID-19 PANDEMİSİNDEN EN ÇOK ONLAR ETKİLENDİ…
Great Place To Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, 2022 listesini değerlendirirken, “Covid-19 pandemisinden Türkiye’de en fazla her 3 çalışandan 1’inin istihdam edildiği üretim sektörünün etkilendiğinin” altını çizdi.

KRİZ DÖNEMİNDE BİLE İNSANİ DEĞERLERE ÖNCELİK VERDİLER
“Özellikle uzaktan çalışmaya uygun olmayan şartların ve küresel piyasada yaşanan ham madde sıkıntılarının üretim sektörünü olumsuz etkileyen unsurların başında geldiğini” ve verilerin “normalleşmelerle birlikte yeniden eski istihdam ulaşmaya başlayan sektörde üretime devam edip insanı odağına alan organizasyonların bu süreci daha iyi yönetebildiğini” ortaya koyduğunu belirten Toprak, “Bu organizasyonlar, kriz döneminde dahi çalışanlarına ‘insan olarak değer verme ve yalnızca bir çalışan olarak görmeme’ hissiyatını oluşturabildiler.” dedi.

Great Place To Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak: “İnsan odaklı ve güven temelli kurum kültürü oluşturan şirketler, sürdürülebilir geleceklerini de teminat altına alıyorlar.”

LİSTEDE YER ALANLARLA ALMAYANLARIN FARKI…
Toprak, Great Place to Work® Türkiye “En İyi İşverenler Üretim™ 2022 Listesi’nde” yer alan şirketler ile almayanlar arasındaki farkı şöyle anlattı: “Örneğin “Son bir yıl içerisinde bir işin yapılması için kaç kere yeni ve daha iyi yöntemler geliştirme fırsatınız oldu?” sorusuna listede yer alan şirket çalışanlarının ‘oldukça fazla’ ve ‘orta derece’ cevapları yüzde 80 oranındayken liste dışı şirketlerde bu oran sadece yüzde 67.

KADIN ÇALIŞAN SAYISI YÜZDE 11 FAZLA…
Bir diğer çarpıcı sonuç kadın çalışanlar tarafında göze çarpıyor. Türkiye’de üretim sektöründe her 4 çalışandan 1’i kadın. Listede yer alan şirketlerdeki kadın çalışanlar, liste dışı şirketlere oranla, yüzde 11’lik pozitif farkla cinsiyetlerine bakılmaksızın adil davranıldığını düşünüyorlar. ‘Çalışanlara, cinsiyetlerine bakılmaksızın adil davranılıp davranılmadığıyla’ ilgili soruya verilen olumlu cevap oranı liste şirketlerinde yüzde 85 iken liste dışı şirketlerde bu oran yüzde 74.

İNSAN ODAKLI VE GÜVEN TEMELLİ KURUM KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMİ…
Kalkınma ve milli gelir anlamında Türkiye’nin lokomotifi olan üretim sektöründe çalışanların iş yerlerinden kendileri için harika bir iş yeri deneyimine sahip olması konusundaki beklentileri, ülkemizin müreffeh geleceği için büyük önem taşıyor. Great Place to Work® olarak hep ifade ettiğimiz gibi, insan odaklı ve güven temelli kurum kültürü oluşturan şirketler, sürdürülebilir geleceklerini de teminat altına alıyorlar.”

EN İYİ İŞVERENLER ÜRETİM™ 2022 LİSTESİ:

Çalışan sayısı 10-99 arasındaki şirketlerde
1. Motto Danışmanlık
2. Albert Genau
3. SUTEKS Tekstil
4. Escuturco
5. Chef Seasons

Çalışan sayısı 99-249 arasındaki şirketlerde
1. Lansinoh Laboratories
2. Alcam Sanayi
3. Viessmann Manisa
4. Siegwerk Turkey
5. Yavuzçehre
6. Michelin Lastikleri
7. Delta Mobilya
8. Onurcan Ambalaj
9. Aysu Tekstil
10. Kimpur
11. ISM Makine Elektrik

Çalışan sayısı 250-499 arasındaki şirketlerde
1. Elsan Elektrik
2. Organik Kimya
3. Upfield Gıda
4. Toksan Otomotiv
5. Linde Türkiye

Çalışan sayısı 500 ve üzerindeki şirketlerde
1. Magna
2. Nuh Çimento
3. TB Sewtech Turkey
4. Aydem Yenilenebilir Enerji
5. Yatağan Termik Enerji
6. Otokar
7. Birgi Mefar Grup
8. Türk Henkel
9. Aisin Otomotiv
10. Schott Orim
11. Akkim Kimya

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir