Connect with us

Reel Sektör

TÜRKİYE’DE 2 BİN KİŞİYE 1 OTOMAT DÜŞÜYOR…

Otomat sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Büyük bir iş potansiyeli oluşturan sektörün paydaşları; 3-5 Şubat 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ATRAX Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek Vendex Turkey’de buluşmaya hazırlanıyor.

40 bin otomat makinesinin bulunduğu ülkemizde her 2 bin kişiye 1 otomat düşüyor. Sektörün gelişimini sürdürerek; 10 yıl sonra 800 bin rakamına ulaşılması ön görülüyor. VENDEX Turkey pandemi nedeniyle verdiği 2 yıllık aranın ardından yiyecek, içecek, oyun ve her türlü otomat makinalarını ziyaretçilere sunacak.

Nergis Aslan-Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü

Nergis Aslan-Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü

“TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR PAZAR”
Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan, Türkiye’nin otomak sektörü için önemli pazarlardan biri olduğunu ifade etti: “Uzakdoğu, Avrupa ve Amerika’da yaygınlaşan vending makineleri henüz Türkiye’de yeterince gelişmedi. Bu durum ülkemizin de büyük bir potansiyeli içinde barındıran pazar olduğunu gösteriyor. Dünyada her alanda hizmet veren bu akıllı makinelerin sayısı ülkemizde son dönemde artmasına karşın pazarda hala ciddi bir açık var. Pazarda yerini almak isteyen kurum ve kuruluşların pazarı iyi okumaları ve mevcut potansiyeli iyi değerlendirmeleri gerekiyor.”

“VENDING POTANSİYELİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Sektörün “düşük yatırım maliyeti” ve “yüzde 60’a varan kâr marjıyla girişimcilere önemli fırsatlar sunduğunu” vurgulayan Aslan, “İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Türkiye’nin tek otomat teknolojileri ve self servis sistemleri fuarı ATRAX ve VENDEX Turkey oldukça yeni ve hızla büyüyen bir pazar olan “vending”e yönelik potansiyeli büyütmeyi amaçlıyor. Fuar, sektörel ticari işbirliklerine yönelik güvenilir ve uluslararası iş platformu olma imkanı da sunuyor.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir