Connect with us

Reel Sektör

İSTANBUL MOBİLYA FUARI 25-30 OCAK 2022’DE…

Mobilya sektörünün en önemli fuarı için geri sayım başladı. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteği, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Mos Fuarcılık A.Ş. iş birliğiyle 25 – 30 Ocak 2022 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı düzenlenecek “IIFF 2022 İstanbul Mobilya Fuarı” Türkiye’de ilk kez sektör profesyonellerini iki ayrı fuar merkezinde buluşturacak.

2022’yi 4,3 milyar dolarlık ihracatla tamamlamak isteyen mobilya sektörü, 2023’te hedeflediği 6 milyar dolar sınırını aşmak için faaliyetlerini sürdürüyor. IIFF 2022 İstanbul Mobilya Fuarı’nda; mobilyanın alanına giren tüm ürünlerle Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının yön verdiği yeni nesil kumaşlardaki son trendler yer alacak. Ziyaretçiler, İstanbul Fuar Merkezinde; “Modern-Modüler”,”Yatak-Baza”, “Bahçe Mobilyaları”, “Ofis-Okul Mobilyaları”, “Aksesuar” ve “Kumaş”, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde ise; “Modern-Modüler Mobilyalar”, “Lüks Mobilyalar” ve “Çocuk Genç Odası Mobilyaları” kategorilerindeki ürünleri inceleyebilecek.

Ahmet Güleç-Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı

Ahmet Güleç-Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı

“İHRACATTA 2023 HEDEFİMİZ 10 MİLYAR DOLAR”
Ülke ekonomisine sağladıkları katkıları artırmak amacıyla çalıştıklarını ifade eden mobilya sektörünün çatı kurumu Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, 2023 yılında ihracatlarını 10 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyledi: “Çalışmalarımızın meyvelerini de yarattığımız ekonomik katma değerle alıyoruz. Sektör olarak üretimimizi, ihracatımızı, istihdamımızı her geçen gün artırıyoruz. Bugün dünyanın en önemli mobilya ihracatçıları arasında ilk 8’de yer alıyor, dünya mobilya pazarından yüzde 2 pay alıyoruz. Dünya ihracatında ilk 5’te yer almak ve 10 milyar dolarlık ihracata imza atmak 2023 yılı hedeflerimiz arasında yer alıyor. Sektörümüzün kalkınması ve dünyadaki ayak izinin artırılması adına desteklediğimiz fuar ve etkinliklerle bu hedeflerimize daha da yaklaşacağımızı biliyoruz.”

“YURT DIŞI PAZARLARINA ULAŞMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”
IIFF 2022’nin sektör adına “önemli bir buluşma noktası” olacağını belirten Güleç, fuarın “36 bin mobilya üreticisi ve 12 bin ihracatç için ürünlerini yurt içi ve yurt dışı pazarlarına ulaştırmaları açısından birçok fırsat yaratacağını” dile getirdi.

 İlhan Ersözlü-Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü

İlhan Ersözlü-Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü

“İHRACAT HEDEFİNE ULAŞILMASINA KILAVUZLUK EDECEĞİZ”
“Sektörün ihracat hedeflerine ulaşmasına kılavuzluk etmek istediklerini” vurgulayan Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “2022, Tüyap için ilklerle dolu bir yıl olacak. Bu kapsamda ilkini düzenleyeceğimiz Türkiye’nin ve bölgesinin en büyük mobilya fuarıyla her geçen gün ihracatını artırarak dünya 8’inciliğine yükselen sektörün ihracat hedeflerine ulaşmasına kılavuzluk edeceğiz. Türkiye’nin mobilyada üretim üssü konumunu daha da yukarılara taşımak için dünya devlerinin bulunduğu ülkelerdeki bağlantılarımızı artırdık. Geldiğimiz son aşamada 6 kıtadan olmak üzere 150’den fazla ülkeden sektör profesyonelini fuarımızda ağırlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Fuar hakkında detaylı bilgi ve ücretsiz davetiye için: www.istanbulmobilyafuari.com 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir