Connect with us

Reel Sektör

VAVACARS’TAN 2022’DE 200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM…

İkinci el online araç alım-satım platformu VavaCars, 2022’de Türkiye’nin en büyük muayene ve araç yenileme merkezlerini açmaya hazırlanıyor. Merkezler faaliyete başladığında şirketin ülkeye toplam yatırım tutarı 200 milyon dolara ulaşacak.

VavaCars, 2022 yılında Ankara, İstanbul ve İzmir’deki IRC (Inspection And Reconditioning Center) yatırımlarıyla Türkiye’nin en büyük muayene ve araç yenileme merkezlerini devreye alacak. Çalışan sayısını 280’den bine çıkarmayı planyan firma ekonomiye katkı sağlayacak.

Lawrence Merritt-VavaCars CEO’su ve Kurucu Ortağı

Lawrence Merritt-VavaCars CEO’su ve Kurucu Ortağı

“TÜRKİYE GELECEK VAAT EDEN BİR PAZAR”
Türkiye’nin “gelecek vaat eden pazarlardan biri” olduğunu belirten VavaCars CEO’su ve Kurucu Ortağı Lawrence Merritt, yatırımların 2022’de devam edeceğini söyledi: “Petrol Ofisi iş birliğiyle Türkiye’de bulunmak bizim için önemli bir avantaj. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa’da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye’yi ‘potansiyeli yüksek’ diye değerlendiriyor ve gelecek vaat eden bir pazar olarak görüyoruz. Bu nedenlerle 2022’de Türkiye’ye yapacağımız yatırımı artırma kararı aldık. Türkiye’den doğan bir marka olarak büyümemize hız kesmeden devam edeceğiz.”

“İKİNCİ EL HİZMETLERİN HEPSİ TEK ÇATI ALTINDA”
İkinci el araçlarda tüm hizmetlerin tek bir çatı altından yürüyeceğini ifade eden Merritt, konuyu şöyle detaylandırdı: “Yeni açılacak merkezlerle ikinci el araç alım-satımında anahtar teslim şeklinde tüm hizmetleri tek elde birleştiriyoruz. Türkiye’de 100 bin metrekarelik bir alanda yapacağımız yatırımla, en büyük muayene ve araç yenileme merkezi olacağız. Muayene ve optimize edilmiş üretim hatlarını test ederek; yıkama, kalite kontrol, mekanik servis, çürüme/balans, lastik servisi, boya/gövde, boyasız onarım servisi, kuaför servisi, fotoğraf stüdyosu gibi istasyonları tek çatı altında birleştiriyoruz. Açılacak yeni merkezlerde satılan araçlar tam donanımlı servise tabi tutularak bakımları yapılarak, kullanıcısına en yüksek standartta ve tamamen yenilenerek sunulacak. IRC yatırımlarımızla birlikte 2022’deki toplam yatırım rakamımız 200 milyon doları bulacak.”

“YAPAY ZEKAYLA MÜŞTERİ DENEYİMİNİ İYİLEŞTİRECEĞİZ”
Hizmetlerine “yapay zeka” ve “otomatik öğrenme sistemlerini” uyarlamak istediklerini dile getiren Merritt, “Tam otomatik fotoğraf teknolojileri, RFID ile araç ve süreç takibi, girdap akımı frenleme teknolojisi kullanılan istasyonlarımızda, test ve yol simülasyon cihazlarımız yapay zeka tabanlı simülasyon teknikleriyle donatılmış durumda. Zaman kazandırıcı ve güvenli hizmetimizin yapısında; yapay zeka ve otomatik öğrenme sistemleri oluşturarak daha iyi ürünler ve deneyimler yaratmayı hedefliyoruz. Örneğin müşterilerimizin araçlarına daha hızlı ve daha objektif bir değerleme sağlamak adına eski analog sistemi, otomatik öğrenme algoritmalarıyla değiştirerek ekspertiz sürecini kısaltıyoruz.” dedi.

“İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Merritt, genç istihdamına katkı sağlayacaklarının altını çizdi: “Türkiye; yaş ortalaması 32 olan, değişimi kucaklamaya ve daha iyi bir yaşam sürdürmeye istekli, genç bir nüfusa sahip. Bunların yanı sıra Türkiye’de müşteri bağlılığını sağlamak için harika bir yetenek havuzu olduğunu düşünüyoruz. Biz de son teknolojilerin kullanıldığı yatırımımızla sektörde katma değer yaratacağız ve genç istihdama katkı sağlayacağız. Şu anda 280 olan çalışan sayımızı gelecek yıl bin kişiye çıkarmayı planlıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir