Connect with us

Startuplar & Girişimcilik

İTÜ ÇEKİRDEK GİRİŞİMLERİNE YATIRIMLAR 478 MİLYON TL’Yİ AŞTI…

Dünyadaki muadilleri arasında ilk 5’te yer alan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin girişimlerine 2021’de 478 milyon TL’yi aşkın yatırım yapıldı. İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, bu yılki yatırımların geçtiğimiz seneyi beşe katladığını vurguladı.

Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek bünyesindeki 50 girişim toplamda 2,5 milyar TL değerlemeyle 478 milyon TL yatırım aldı. İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, yatırımların 2022 yılında daha da artacağını ifade etti. 2020’de İTÜ Çekirdek girişimlerine 107 milyon TL yatırım gerçekleşmişti.

Prof. Dr. Attila Dikbaş-İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü

Prof. Dr. Attila Dikbaş-İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü

“İTÜ SEED HAYATA GEÇİYOR”
İTÜ Çekirdek’in dünyanın kuluçka merkezlerinden bir haline geldiğini söyleyen Dikbaş, 2022’de global faaliyetlerin artacağını dile getirdi: “2022 yılında global faaliyetlerimizi, iş birliklerimizi artırarak İTÜ Seed’i hayata geçireceğiz. Bu programla ülkemizin ve bölgemizin yabancı girişimciler için bir hub/odak noktası olması için çalışacağız; yerli yabancı tüm start-upları hem ekosistemimizde büyütmek hem de dünyaya açmak için tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz.”

İLK EĞİTİM DÖNEMİNE BAŞVURU İÇİN SON TARİH 3 OCAK
“Türkiye’ye teknoloji girişimciliğini yayma”, “girişimcilere destekleme” ve “hayata dokunacak teknolojilerin üretilmesine katkı sunma” hedefleriyle çalışmalarını sürdüren İTÜ Çekirdek’in, 2022’nin ilk girişimcilerinden olmak isteyenler 3 Ocak 2022 tarihine kadar başvurabilecek. Diğer dönemler için başvurular yıl boyu devam edecek. Detaylı bilgi ve başvuru formu www.itucekirdek.com adresinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir