Connect with us

Araştırma ve Raporlar

KÜRESEL PAYLAŞIM EKONOMİSİNDEKİ BÜYÜME, SİGORTA SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMEYE ENDEKSLİ…

Sigorta brokerliği ve risk yönetimi alanında dünyanın lider markalarından Marsh tarafından hazırlanan ‘Pandemi Sonrası Dünyada Mobilite Trendleri Raporu’na göre; “sigorta sektörü gelişmezse, küresel paylaşım ekonomisi ve mobilite sektöründeki büyüme duracak.”

 

“Dünya toplumlarında önümüzdeki 12-18 ay boyunca hareket etme, paylaşma ve güvenme olgularını etkileyecek küresel trendlerin” irdelendiği Marsh ‘Pandemi Sonrası Dünyada Mobilite Trendleri Raporu’nda, küresel paylaşım ekonomisi ve mobilite sektöründe hızlanan değişikliklerin desteklenmesi için “geçici işçileri kapsayan programlar da dahil yeni sigorta çözümleri gerektiğine” dikkat çekiliyor.

HAREKETLİLİK ALIŞKANLIKLARI ÖNÜMÜZDEKİ 18 AY BOYUNCA DEVAM EDECEK…
Rapora göre Covid-19 salgını “dünya genelinde mobilite modellerini ve paylaşım ekonomisini” yeniden şekillendiriyor. “Son kilometre lojistiğindeki artıştan ilk sürücüsüz sevkiyat hizmetine, elektrikli scooter’ların artan popülaritesine kadar” hareketlilik alışkanlıkları önümüzdeki 18 ay boyunca hızla gelişmeye devam edecek. Fakat güven dinamiğinde kilit rol oynayan sigortacılık bu değişimlere ayak uyduramazsa söz konusu ilerleme süreci durma noktasına gelebilir.

Tarık Serpil- Marsh Türkiye Eş CEO’su

“SİGORTA, HIZLANAN MOBİLİTE DEĞİŞİMİNE
AYAK UYDURABİLİRSE…”

Marsh Türkiye Eş CEO’su Tarık Serpil, raporu değerlendirdiği açıklamasında Covid-19 salgınının dünya çapında yeni mobilite alışkanlıklarının benimsenmesi sürecini hızlandırdığının altını çiziyor ve ardın şunları kaydediyor: “Ancak değişmeyen şey, toplumun bu ulaşım türlerinin güvenli olduğuna inanma ihtiyacı. Sigorta aslında bir ‘ödeme taahhüdüdür ve özellikle işletim iznini kolaylaştıran ve risk sorumluluğunun net olmadığı durumlarda platformu ve kullanıcıyı koruyan güven dinamiğinde önemli bir rol oynar. Sigorta, bu hızlanan mobilite değişimine ayak uydurabilir ve gelişebilirse, önümüzdeki yıllarda bu sektörde büyümeyi güçlendirebilir. Bunun için geçici işçileri destekleyen sigorta programları da dahil olmak üzere yeni sigorta çözümlerinin oluşturulması gerekiyor.”

YENİLİKÇİ SİGORTA ÇÖZÜMLERİ GELİŞTİRİLECEK…
Yine rapora göre, elektrikli scooter’lardan toplu taşımaya ve araç paylaşımına kadar çeşitli ulaşım formları için dijital ödemelerin artan kullanımı, aynı zamanda yenilikçi sigorta çözümlerinin doğmasına da yol açacak. Bireysel dijital yolculuklardan elde edilen verilerin kullanımı, yalnızca hasar yönetimini büyük ölçüde iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda “gerçek zamanlı bireyselleştirilmiş isteğe bağlı sigorta için de” bir fırsat.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir