Connect with us

Reel Sektör

İZMİR’İN İLK GASTRONOMİ FESTİVALİ “İZMİR GASTROFEST” 24 EKİM’DE…

İzmir’in ilk gastronomi festivali “İzmir GastroFest”in dördüncü yılı için geri sayım başladı. “Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak” temasıyla 24 Ekim 2021’de Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenecek festivalde gastronomi meraklıları ünlü şefler ve yemek yazarlarıyla bir araya gelecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege İhracatçılar Birliği, İzmir Ticaret Odası, Karaca, +1, Yenilikhane, Metro, Getir Yemek, Unilever, Öztiryakiler, Nestle, LAV, İzmir Marriott Hotel ve Salt İletişim sponsorluğunda ITALTUR M.I.C.E’nin organize ettiği İzmir Gastrofest’te bu yıl ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’ temasıyla çevresel sürdürülebilirlikten küresel ısınmaya, küçük ölçekli tarımdan atıksız mutfağa birçok konu ele alınacak.

arım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşin Işıkgece "Yaşayan Toprak ve Geleceğe Miras" başlığıyla katılımcılarla buluşacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşin Işıkgece “Yaşayan Toprak ve Geleceğe Miras” başlığıyla katılımcılarla buluşacak.

ALANINDA UZMAN İSİMLER KONUŞACAK
İzmir GastroFest’te; Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşin Işıkgece “Yaşayan Toprak ve Geleceğe Miras” başlığıyla katılımcılarla buluşurken; WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar “Farkındalığa Çağrı” başlığı altında su havzalarının ve toprak erozyonunun etkilerinden söz edecek. Çevre bilimci ve Good4Trust.org kurucusu Uygar Özesmi ise “Organik ve Biodinamik Tarımın Ekolojik ve Yaşamsal Sürdürülebilirliği” konusunda bilgiler paylaşacak. Müge Akgün moderatörlüğünde gerçekleşecek “Geleceğin Ortaklıkları: Ziraatçiler, Üreticiler, Şefler ve Yeni Projeler” panelinde ise yerel ürün ve yerel üretim projeleriyle sektörün öne çıkan isimlerinden Tangör Tan, İlhan Koçulu, Osman Sezener ve Neptün Soyer deneyimlerini aktaracak.

Festivale Oxford Symposium on Food&Cookery'nin Yönetim Kurulu başkanı Elisabeth Luard da konuk olacak.

Festivale Oxford Symposium on Food&Cookery’nin Yönetim Kurulu başkanı Elisabeth Luard da konuk olacak.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER AĞIRLANACAK
Festivalin konukları ve konuşmacıları arasında; Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı WFP Ülke Direktörü Margaret Rehm, tarih, tohum ve toprağı mutfağa bağlayan “CookThe Farm” projesinin kurucusu ve Anna Tasca Lanza Yemek Okulunun sahibi ve direktörü Fabrizia Lanza, dünyanın en prestijli yemek sempozyumu olarak kabul gören Oxford Symposium on Food&Cookery’nin yönetim kurulu başkanı Elisabeth Luard da yer alacak.

WORKSHOPLAR YAPILACAK
Festival kapsamında yapılacak workshoplarda Rusya’nın ilk “atıksız mutfağı” olma özelliğiyle dikkat çeken Nordik Mutfak akımının temsilcilerinden “Bjorn” restoranın şefi Nikita Poderyagin ve Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Melih Demirel, Murat Deniz Temel, Ozan Kumbasar, Yılmaz Öztürk ve Osman Serdaroğlu deneyimlerini lezzet tutkunlarıyla paylaşacaklar.

Ayrıntılı bilgi için: http://izmirgastrofest.com.tr/

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir