Connect with us

Reel Sektör

AKBANK’TAN SÜRDÜRÜLEBİLİR ODAKLI ÇATI GES YATIRIM KREDİSİ…

Akbank, sürdürülebilirlik odaklı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. “Çatı GES Yatırım Kredisi” ürünüyle çevresel ayak izini azaltmak isteyen müşterilerine finansman desteği sunan Akbank, “Çatı GES” kurulumlarının düşük karbon ekonomisine geçişi hızlandırıyor.

Daha önce “Yeşil Dış Ticaret Paketi”yle müşterilerine uygun fiyatlı uluslararası fon transferi paketini hayata geçiren Akbank, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve kaynak verimliliğine katkı sağlayan yatırım malı alımlarında Aklease’in sürdürülebilir ECOLease ürünleriyle uzun vadeli ve uygun finansman maliyeti de sağlamıştı. “Çatı GES Yatırım Kredisi”yle enerji verimliliği çalışmalarının hızlandırılması, temiz üretim çalışmalarının desteklenmesi, karbon ayak izinin azaltılması, iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarının desteklenmesi amaçlanıyor.

Mehmet Tugal-Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Mehmet Tugal-Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

“ÇEVRESEL AYAK İZİMİZİ AZALTIYORUZ”
Akbank’ın çevresel ayak izini azalttığını belirten Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, “Akbank olarak pozitif etkimizi artırırken çevresel ayak izimizi de azaltıyoruz. Türkiye’yi geleceğe taşıyan öncü banka olma hedefiyle yola çıkarak Sürdürülebilir Finansman, Ekosistem Yönetimi, İnsan & Toplum ve İklim Değişikliği çalışmalarına odaklanıyoruz. Ülkemizin düşük karbon ekonomisine geçişine destek için çalışmalarımız devam ediyor. Bankacılık sektöründe sürdürülebilir finansman alanında somut hedef veren ilk mevduat bankası olarak 2030 yılına kadar ülkemize 200 milyar TL sürdürülebilir kredi finansmanı sağlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer taraftan, kredi portföyümüzün iklim değişikliğine etkisini 2030’a kadar azaltma hedefimiz var. Bu ürün ve iş birliklerimizle hedeflerimize bir adım daha atıyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir