Connect with us

Reel Sektör

OTOKAR’IN ELEKTRİKLİ OTOBÜSÜ “IAA MOBİLİTY 2021’DE” YOLCU TAŞIDI…

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Avrupa’nın en önemli otomobil fuarlarından IAA Mobility 2021’de şehir içi elektrikli otobüsüyle yer aldı. Son 10 yılda alternatif yakıtlı araçlar, akıllı şehirler ve güvenli ulaşım sistemleri alanlarında pek çok yeniliğe imza atan Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs üreticisi unvanına sahip firmanın Kent Electra’sı fuar boyunca yolcu taşımacılığı yaptı.

Bu yıl Münih’te “Bundan sonra bizi ne hareket ettirecek?” sloganıyla düzenlenen IAA Mobility 2021 otomobil fuarına katılan Otokar’ın 12 metrelik elektrikli Kent Electra otobüsü, elektrikli araç şarj cihazı ve klima sistemleri üreten Alman Webasto iş birliğiyle 6 gün boyunca 2 bin ziyaretçiyi taşıdı.

Otokar'ın elektrikli otobüsü fuarda emisyonsuz araçlar için tahsis edilen "Blue Lane" hattında hizmet verdi.

Otokar’ın elektrikli otobüsü fuarda emisyonsuz araçlar için tahsis edilen “Blue Lane” hattında hizmet verdi.

BLUE LANE’DA HİZMET VERDİ
Dünya genelinde 50’den fazla ülkeye konforlu ve güvenli seyahat imkanı sunan Otokar’ın elektrikli otobüsü fuarda emisyonsuz araçlar için tahsis edilen “Blue Lane” hattında hizmet verdi.

DÜŞÜK MALİYETLE YÜKSEK VERİMLİLİK
Dinamik ve modern tasarıma sahip Kent Electra; daha temiz bir çevre, daha sessiz trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik sağlama hedefiyle tasarlandı. Otokar Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen araç, tam şarjla topografya ve kullanım profiline bağlı 300 kilometre üzerinde menzil sunuyor. Voith şanzımanlı model, tasarımının yanı sıra konforu, teknolojisi, güvenlik alanındaki yenilikçi çözümleriyle Münih’te de beğeni topladı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir