Connect with us

Finans & Ekonomi

TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRLERİ 5-9 EKİM’DE BURSA’DA BULUŞUYOR…

Tarım ve hayvancılık sektörlerini bir araya getirecek “BURTARIM 2021 Bursa 18. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı” ve “Bursa 13. Uluslararası Hayvancılık Ekipmanları Fuarı” için geri sayım başladı. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Türk Tarım Alet Ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle 5-9 Ekim 2021 tarihlerinde Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarlar 150’den fazla firmaya ev sahipliği yapacak.

2020 yılında yaklaşık 120 ülkeye 1 milyar doları aşan ihracat gerçekleştiren tarım makineleri sektörü, 2021 yılında 1,3 milyar dolar seviyesini hedefliyor. 2020’de yapılan ihracatın 508 milyon dolarını traktör, 575 milyon doları ekipmanlar oluşturdu. Traktör aksam ve parçaları ise ihracattan 91 milyon dolar pay aldı. BURTARIM 2021 Bursa 18. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı” ve “Bursa 13. Uluslararası Hayvancılık Ekipmanları Fuarı”nda tarım ve hayvancılık alanına giren en yeni teknolojiler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

İlhan Ersözlü-Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü

İlhan Ersözlü-Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü

“FUARLAR SEKTÖRÜN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR”
Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın tarım ve hayvancılık sektörlerinin gelişimine katkıda bulunduğunu ifade etti: “Fuarımız tarım ve hayvancılık sektörlerinin gelişimi için çok büyük önem taşıyor. Balkan ülkelerinin tamamı, Rusya-Ukrayna bölgesi, Gürcistan, Azerbaycan ve Orta Asya ülkeleri, Körfez ülkeleri, Fas, Tunus Cezayir gibi Kuzey Afrika ülkelerinin yanı sıra; Kenya, Uganda, Senegal, Etiyopya gibi Orta Afrika ülkeleri ve İran’dan pandemi şartlarına rağmen 1000’in üzerinde yabancı iş insanı bekliyoruz. Türkiye’den 50’nin üzerinde il ve ilçeden ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz fuarımızda Türkiye’nin tarım ve hayvancılık teknolojilerinde ulaştığı son noktayı gözler önüne sereceğiz. Fuarın medya sponsoru olan Agro TV iş birliği ile gerçekleştireceğimiz Fuar Arena etkinliğinde fuar süresince traktör ve ekipman şovları ve çeşitli yarışmalar düzenleyeceğiz.”

“TARIMSAL ENDÜSTRİMİZİ DAHA DA İLERİ TAŞIYACAĞIZ”
Tarımsal mekanizasyon endüstrisini ilerletme hedefiyle çalıştıklarını dile getiren Ersözlü, “Dünyada ihracatçı ülkeler sıralamasında 2001 yılında 31’inci sırada yer alan tarım makineleri sektörü, 2020 yılında sıralamada 15’inci sıraya yükseldi. 2001 yılında dünya ihracatından aldığı binde 3’lük payı bu süre içinde yüzde 1,6’ya çıkarmayı başardı. Bu rakamlar muazzam bir başarı tablosunu ortaya koyuyor. Düzenlediğimiz fuarlar aracılığıyla tarımsal mekanizasyon endüstrimizi daha ileri seviyelere ulaştıracağımıza inanıyoruz.” dedi.

Şenol Önal-TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı

Şenol Önal-TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı

“1 MİLYAR DOLARDAN FAZLA İHRACATLA DIŞ TİCARET AÇIĞI VERDİK”
Traktör imalatı yapan sektörün 1 milyar doları aşan ihracatıyla dış ticaret açığı verdiğini hatırlatan TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, marka değerlerinin yükseldiğinin altını çizdi: “Tarım makineleri endüstrimiz yıllık 3 milyar dolar üretim seviyesine ulaşarak yaklaşık 25 bin kişiye istihdam sağlar hale geldi. Bu süre içinde en yeni teknolojileri üretim gücüne dahil ederek ülkemizin ihtiyaç duyduğu araçların tamamına yakınını üretme başarısına ulaştı. Üretim standartlarının yanı sıra ürün çeşitliliğiyle kalitesi de gelişiyor ve marka değeri yükseliyor. 2000’lerin başında 20-30 milyon dolar seviyesinde ekipman, 30- 40 milyon dolar seviyesinde traktör imalatı yapan sektörümüz, bugün 1 milyar dolar seviyesini aşan ihracatıyla dış ticaret fazlası vermeye başladı. Sektörümüzün ulaştığı bu seviyeyi önümüzdeki yıllarda daha da yukarıya taşıyacağımıza dair inancımız tam. Yılbaşındaki ihracat hedefimiz 2021 yılında yüzde 20 büyümeyle 1,3 milyar dolar seviyesini yakalamaktı ama Ağustos sonu itibariyle yüzde 34’lük bir büyüme gerçekleştirdik.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir