Connect with us

Reel Sektör

DÜNYA MUTFAKLARI YERLİ ÜRETİM GENIOX VOCLEAN EKOLOJİ ÜNİTESİ’YLE HAVALANIYOR…

Ticari mutfakların egzoz sistemlerinden salınan bazı partiküller ve uçucu organik bileşikler çevre kirliliğine yol açıyor. İklimlendirme sektöründe öncü firmalardan Systemair Türkiye’nin Genel Müdür Yardımcısı Serkan Gündüz, çevre dostu Geniox VOClean Ekoloji Ünitesi’yle globalde büyümeyi hedeflediklerini vurguladı.

Günümüzde birçok ülkede ticari atıkların çevreye atılması ve özellikle baca gazı ve mutfak egzoz sistemlerinin atmosfere salınmasına ilişkin kısıtlamalar getiriliyor. Systemair Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Serkan Gündüz, ticari mutfaklarda havalandırmanın önemine dikkat çekerek Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada üretilen; düşük güç tüketimi, yüksek kirletici yakalama kabiliyeti ve otomatik yıkama özelliğiyle dikkat çeken Geniox VOClean Ekoloji Ünitesi’nin birçok ülkeye ihraç edildiğini açıkladı.

Serkan Gündüz-Systemair Türkiye Genel Müdür Yardımcısı

Serkan Gündüz-Systemair Türkiye Genel Müdür Yardımcısı

“ENDÜSTRİYEL ATIKLARLA İLGİLİ KISITLAMALAR MEVCUT”
Birçok ülkede endüstriyel atıkların çevreye atılması ve baca gazıyla mutfak egzoz sistemlerinin atmosfere salınmasına ilişkin kısıtlamalar getirildiğini belirten Gündüz, devamında şunları dile getirdi: “Ticari mutfaklarda pişirme süreci sırasında yayılan yağ, duman ve koku partikülleri, insan sağlığı ve iç hava kalitesi üzerinde zararlı etkiye sahip. Bu durum restoranlar, oteller, dinlence ve eğlence mekanlarındaki ziyaretçilerin konforunu olumsuz yönde etkiliyor. En önemlisi bu cihazlar bakımsız kaldığında, pişirme işleminde ortama salınan kurum ve is gibi parçacıklı maddelerin egzoz ekipmanını tıkamasına ve tesiste yangın çıkması olasılığının artmasına yol açıyor. Aynı zamanda egzoz fanının veriminin düşmesine ve işletme giderlerinin artmasına sebep oluyor. Yaşam alanlarındaki iç hava ve açık hava sağlığına karşı farkındalığın yüksek olduğu ülkeler için yağlı ve kirli mutfak havasının dışarıya atılmadan önce temizlenerek sağlığa zararlı partiküllerin ayrılması büyük önem taşıyor. Zararlı gazların çevreye atılmasını engelleyen VOClean Ekoloji Ünitesiyle mutfak çalışanlarının sağlığı da korunuyor.”

“FARKLI BOYUTLARDA KONFİGÜRASYON SUNUYOR”
Ticari mutfaklar için ekoloji ünitesi seçimi ve tasarımında en önemli kriterin “mutfağın özelliklerine göre doğru konfigürasyonun belirlenmesi” olduğunu kaydeden Gündüz, konuyu şöyle detaylandırdı: “Geniox VOClean Ekoloji Ünitesi; aktif karbon filtre, elektrostatik ayrıştırıcı filtre ve UV-V lamba opsiyonlarıyla her mutfağın ihtiyaçlarına uygun konfigürasyon imkanı sağlıyor. Böylece, optimum egzoz ve koku filtrasyonu sağlanıyor. Modüler tasarımı, farklı mutfak egzoz sistemleri ve zorlu alanlarda kullanıma uygun kılarken, ünite hem iç ortamlarda hem de dış mekanda kurulabiliyor ve 2.500 m3/h ila 40.000 m3/h aralığında hava debisiyle farklı boyutlarda konfigürasyon sunuyor. Ürün, ayrıca elektrik panosu üzerinde tak ve çalıştır özelliği ve ihtiyaca göre mutfak havalandırması için gelişmiş otomasyon opsiyonlarına sahip olmasıyla öne çıkıyor.”

Geniox VOClean Ekoloji Ünitesi; aktif karbon filtre, elektrostatik ayrıştırıcı filtre ve UV-V lamba opsiyonlarıyla her mutfağın ihtiyaçlarına uygun konfigürasyon imkanı sağlıyor.

Geniox VOClean Ekoloji Ünitesi; aktif karbon filtre, elektrostatik ayrıştırıcı filtre ve UV-V lamba opsiyonlarıyla her mutfağın ihtiyaçlarına uygun konfigürasyon imkanı sağlıyor.

“2D VE 3D ÇİZİMLER SUNUYOR”
Gündüz, Systemair’in Airware PRO yazılımının müşteriye çeşitli teknik dökümanlarla birlikte 2D ve 3D çizimler sunduğunu söyledi: “Airware PRO, seçilen Geniox VOClean ünitesinin çalışma performansını gerçek mutfak yoğunluğu ve uygulama koşullarına göre hesaplıyor. Hızlı seçimi kolaylaştırmak amacıyla yazılımda önceden yapılandırılan tasarım şablonları, müşterilere kendi ihtiyaçlarına göre değiştirerek kolayca seçme imkanı tanıyor. Airware PRO, bütün hesaplamaları otomatik gerçekleştiriyor ve enerji tüketimi seviyesi dahil eksiksiz ve detaylı teknik doküman veriyor. Bu belgeler PDF olarak dışa aktarılıp paylaşılabiliyor. Yazılım aynı zamanda 2D ve 3D çizimler de sunuyor. App Launcher PRO uygulamasıyla da kullanıcılar gerçek zamanlı verileri inceleyip üniteyi ASHRAE 154 tarafından belirlenen yoğunluklara göre düzenlenen sekiz farklı mutfak tipinde gerçek zamanlı deneyimleyebiliyorlar. Uygulama içerisinde Geniox VOClean cihazının hava debisi ve konfigürasyonuna göre kirleticilerin tutulma verimi, enerji tüketimi gibi veriler de kullanıcıların kullanımına sunuluyor.”

"Ürün Alman VDI 2052 ve İngiliz DW/172 standartları ve bunlara ek; ASHRAE 154 standartlarına uygun olarak farklı mutfak yoğunlukları için tasarım kuralları oluşturuldu."

“Ürün Alman VDI 2052 ve İngiliz DW/172 standartları ve bunlara ek; ASHRAE 154 standartlarına uygun olarak farklı mutfak yoğunlukları için tasarım kuralları oluşturuldu.”

“ÇEVRE STANDARTLARINA UYGUN”
Ünitenin insan ve çevre sağlığı konusundaki uluslararası standartlara uygun geliştirildiğini hatırlatan Gündüz, “Alman VDI 2052 ve İngiliz DW/172 standartları ve bunlara ek; ASHRAE 154 standartlarına uygun olarak farklı mutfak yoğunlukları için tasarım kuralları oluşturuldu. Bu standartların yanı sıra EN 1886 standardına göre TB2 ısıl köprüleme ve L1 sızdırmazlık sınıflarına da uygun üretilen Geniox VOClean Ekoloji Ünitesi, 120 C°’ye kadar yüksek sıcaklığa da dayanıklılık gösterecek şekilde de tasarlanabiliyor.” dedi.

“İHRACAT PAZARLARINDA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Gündüz, ihracat pazarlarında büyük talep gören ürünle büyümeyi hedeflerinin altını çizdi: “Yakın zamanda, endüstriyel davlumbaz sistemleriyle paket satış imkanı sunmak üzere geliştirdiğimiz çözüm sayesinde mutfak işletmeleri, restoran ve otellere kolaylık sağlayacağız. Geniox VOClean’in öne çıkan özelliklerinden bir diğeri de elektrostatik ayrıştırıcılar için otomatik yıkama sistemine sahip olması. Ünitenin içindeki entegre otomatik yıkama sistemi, cihaz çalışmadığı sırada veya istenen bir başka zaman çizelgesine göre başlayacak şekilde kontrol paneli üzerinden programlanabiliyor. Bu sayede mutfak koşullarına ve kullanım yoğunluğuna göre sık sık otomatik olarak kendini temizleyen sistem, bakım maliyeti ve süresini büyük oranda azaltıyor. Geniox VOClean Ekoloji Ünitesi, aynı zamanda BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) kütüphanesine de sahip. Tüm bu özellikleri barındıran ürünü yerli üretimle sağlayabilen tek firma olarak hem ülkemizde hem de ihracat pazarlarında büyümeyi amaçlıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir