Connect with us

Reel Sektör

MERDECES-BENZ TÜRK AKSARAY’DA 300 BİNİNCİ KAMYONU ÜRETTİ…

Mercedes-Benz’in tüm dünyadaki üç kamyon fabrikası arasında yer alan “Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası” 300 bininci kamyonu Actros 1851 Plus’ı üretim bandından indirdi.

Alman otomobil markası Daimler AG’nin önemli kamyon üretim üslerinden biri konumundaki Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası; AR-GE faaliyetleri ve ihracatıyla Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına sağladığı katkıyı sürdürüyor.

Uluç Batmaz-Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrika Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi

Uluç Batmaz-Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrika Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi

“İHRACATI ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrika Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Uluç Batmaz, Mercedes’in ihracat rakamlarını artırmak istediğini dile getirdi: “Fabrika tarihinin en yüksek üretim rakamlarına imza atmayı planladığımız bu yıl, ihracat rakamımızı geçtiğimiz yıla göre yüzde 50’nin üzerinde artırmayı hedefliyoruz. Günümüzde Mercedes-Benz’in tüm dünyadaki 3 kamyon fabrikasından biri olan Aksaray Kamyon Fabrikamız, gerçekleştirdiği yüksek nitelikli ve katma değerli sanayi üretimiyle bölge ve ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyor.”

10 KAMYONDAN 8’İ MERCEDES-BENZ TÜRK AKSARAY FARBRİKASI’NDAN
Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 8’ini üreten Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’nın kurulduğu 2001 yılından bu yana kamyon ihracatı ise 86 bin adedi aştı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir