Connect with us

Finans & Ekonomi

YAPAY ZEKAYLA TEKSTİLDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ…

Türkiye’nin öncü tekstil firmalarından BLC Group, geliştirdikleri yapay zeka üretim modülüyle iş planlamalarını ve müşteri memnuniyetini optimize ettiğini (uyumlu hale getirdiğini) açıkladı. BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, enerji verimliliğini artırmanın yanı sıra üretimde sıfır hataya yaklaştıran yapay zeka teknolojilerine yatırımın devam edeceğini kaydetti. 

BLC Group Ar-Ge ekibinin geliştirdiği yapay zeka temelli sistem; doğa dostu özelliğiyle dikkat çekiyor. Enerji tasarrufu konusunda tasarlanan verimli yakma sistemleri sayesinde enerji kaynaklarının verimliliğini yüzde 200’den fazla artırdıklarını ifade eden BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, doğal kaynakları koruma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Şahin Balcıoğlu-BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı

Şahin Balcıoğlu-BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı

“SIFIRA YAKIN HATAYLA ÜRETİM”
Balcıoğlu, üretim öncesi simülasyon sayesinde; ürünlerinin son istasyonda nasıl olacağını ve düzeltmeleri gereken noktaları önceden takip edebildikleri için hata payını sıfıra yakına indirdiklerini dile getirdi. Firmanın Türk sanayisine yeni teknolojiler kazandırdığını hatırlatan Balcıoğlu, “Yeni teknolojiler arasında karbon ayak izi sıfır makineler, verimliliği ve üretim kapasitesi yüksek ekipmanlar, izlenebilirliği şeffaf hale getiren teknolojiler yer alıyor. Ar-Ge ekibimizin hayata geçirdiği yeni teknolojiye sahip üretim araçları proje aşamalarından çıkarak her geçen gün hayata geçiyor.” dedi.

“HEDEF SUSUZ BOYAMA”
Balcıoğlu şirketin gelecek döneme dair hedeflerini, “Ar-Ge departmanı yöneticimiz ve BLC Group Yönetim Kurulu Üyesi Emre Can Balcıoğlu önderliğinde çalışan ekibimiz, sürekli iyileştirme ve üretim süreçlerinde yenilikçi çözümler için çalışmalarını sürdürüyor. Uygulanan yapay zeka üretim modülü ise bu alanda öncü sistemlerden birisi. Gelecek dönemde ise susuz boyama, daha az enerji ve kimyasal madde kullanılan üretim süreçlerine ulaşma gündemimizde olacak.” cümleleriyle detaylandırdı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir