Connect with us

Sağlık

“NEGATİF İYON ZİHNİ VE BEDENİ DİNÇ TUTAR”

İyon teknolojilerinde yapılan araştırmalar, negatif iyonların virüs ve bakteriler üzerindeki olumlu etkilerini ortaya çıkarıyor. Negatif iyon teknolojisini Türkiye’ye tanıtan LoncaMed Proje Koordinatörü Kemal Pekpak, iyon dengesini sağlamanın halsizliği ve yorgunluğu önlemeye yardımcı olacağını söyledi.

Havadaki elektrik akımları insanların ruh halini, enerjilerini ve sağlığını doğrudan etkiliyor. Yoğun pozitif iyon üreten bilgisayar, teknolojik aletler ve havalandırma sistemleri yorgun ve sinirli hissettirirken; negatif iyon yoğunluğu dinlendirici etki sağlıyor.

Kemal Pekpak-LoncaMed Proje Koordinatörü

Kemal Pekpak-LoncaMed Proje Koordinatörü

“NEGATİF İYON BEYNİ DİNÇ TUTUYOR”
Negatif iyon bulunan ortamdaki kişilerin aktif bir zihne sahip olduğunu belirten LoncaMed Proje Koordinatörü Kemal Pekpak, konuyu şöyle detaylandırdı: “Kudüs’te Parmakoloji Uygulamaları Departmanı Başkanı Dr. Sulman 1969 yılında yaptığı araştırmada iki grup oluşturdu. Bu gruplardan biri az miktarda iyon içeren odaya diğeri ise negatif iyon yönünden zengin odaya yerleştirildi. Negatif iyon yönünden zengin odada bulunan denekler, daha fazla cevap verdi. Ayrıca bu ortamdaki deneklerin elektroensefalogram cihazı üzerinde beyin tarafından yayımlanan yavaş ve daha güçlü Alfa dalgası ritimleri görüldü. Alfa dalgası ritimleri beynin aktifliğini ve sağlığını ölçmede kullanılır. Yavaş ve güçlü Alfa dalgaları sağlıklı, sakin ve uyanık bir beyne işaret eder. AZ seviyede negatif iyon bulunan odadaki denekler düşük test performanslarıyla mantıksız cevaplar verdiler.”

“BAŞ AĞRISI AZALIYOR”
Pekpak, negatif iyonlara ilişkin Surrey Üniversitesi’nin Norwich Sendika Sigorta Grubu Merkez Ofisi’nde yaptırdığı bir araştırmayı “Bilgisayar ve veri toplama departmanlarına negatif iyon üretebilen sekiz cihaz yerleştirilmiştir. Testten önce bir ay süreyle araştırma yapılan ekibin şikayetleri dinlenmiştir. Test süreci sonrasında baş ağrısı gibi belirtilerde yüzde yetmiş sekiz oranında azalma olduğu gözlemlenmiştir. Test sonucunda Norwich Sendika Sigorta Grubu iyon makinaları satın almaya karar vermiştir.” cümleleriyle örneklendirdi.

"Rusya’da akut romatizma iltihabı 1940’lı yıllardan bu zamana kadar negatif iyonla tedavi ediliyor."

“Rusya’da akut romatizma iltihabı 1940’lı yıllardan bu zamana kadar negatif iyonla tedavi ediliyor.”

“SİGARANIN ETKİSİNİ ZAYIFLATIYOR”
Peppak, insan boğazında toksinlerin solunum yollarındaki organlara geçmesini engelleyen tüylerde sigara dumanının bıraktığı etkinin yüksek dozda negatif iyon sayesinde nötralize edilebildiğini kaydetti.

“AKUT ROMATİZMA İLTİHABI  TEDAVİ EDİLİYOR”
İltihaplı romatizmanın (Romatoid Artrit) toplumda en sık görülen romatizmal rahatsızlıklar arasında yer aldığını hatırlatan Pekpak: “En çok kadınları etkileyen bu durumun en önemli şikayetleri arasında eklem ağrısı, şişlik ve hareket kısıtlığı bulunuyor. Rusya’da akut romatizma iltihabı tedavisinin 1940’lı yıllardan bu zamana kadar negatif iyonla yapıldığını biliyoruz.” dedi.

“NEGATİF İYONLAR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUR”
Pozitif yüklü iyonlar bağışıklık sistemine zarar verdiği için havadaki mikropların daha kolay nüfuz etmesine yol açacağını vurgulayan Pekpak, negatif iyonlar da temiz hava sağladığı için bağışıklık sistemini koruyacağının altını çizdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir