Connect with us

Gündem

KARABAĞ’IN YENİDEN İMARINDA TÜRK MÜTEAHHİTLERE ÖNCÜ ROL…

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk müteahhitleri Karabağ’a davet etti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Türk iş adamlarından oluşan heyeti ağırlayan Aliyev, “Karabağ’ın yıkık altyapısının ve üstyapısının yeniden imarı için Türk müteahhitlerine öncelik vereceğiz.” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetiyle Azerbaycan’a giden heyette yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmaların Azerbaycanlı şirketlerle ortaklık kurmaya istekli olduklarını belirtti.

Erdal Eren-Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı

Erdal Eren-Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı

“TÜRKİYE VE AZERBAYCAN İKİ DEVLET BİR MİLLET”
Türkiye ve Azerbaycan’ın “iki devlet bir millet” anlayışıyla hareket ettiğini ifade eden TMB Başkanı Erdal Eren, şunları söyledi: “Türkiye ve Azerbaycan iki devlet bir millet anlayışıyla hareket etmektedir. Sektörümüz, ülkede bugüne adar yaklaşık 15 milyar dolar büyüklüğünde proje üstlenmiştir. Dağlık Karabağ’da ortaya çıkacak ihtiyaçlar ile yeniden imar çalışmalarında da Türk müteahhitlerin aktif rol üstlenmeleri ve Azerbaycan ekonomisine en iyi şekilde katkıda bulunmaları bu yıl için önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Kardeş ülke için üstümüze düşen her türlü görevi üstleniriz.”

“EN KISA ZAMANDA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Bölgede ilk aşamada 27 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağını hatırlatan Eren, en kısa zamanda müteahhitlik heyetiyle Azerbaycan’ı ziyaret etmeyi planladıklarını kaydetti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir