Connect with us

Türkiye Gündemi

ELİDOR VE TOG’DAN GENÇ KADINLARA DESTEK…

Elidor, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve online eğitim platformu Udemy iş birliğiyle hayata geçirilen  “Kendi Yolumuzda” projesiyle, hayallerine giden yolda engellerle karşılaşan genç kadınlara eğitim ve burs desteği sağlanacak. 

Binlerce kadına “Kendi Yolumuzda” projesiyle Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Uluslararası Kadın Araştırmaları Merkezi’nce (ICRW) hazırlanan ücretsiz “kişisel gelişim programı” ve Udemy’den özel seçilen eğitimlere erişim imkanı sunulacak. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nca (TOG) belirlenecek 200 genç kadına da üniversite eğitimleri süresince burs verilecek.

10 KADINDAN 6’SI HAYALLERİNE UZAK
Elidor’un Türkiye’de yaptırdığı araştırmaya göre; her 10 kadından 6’sı hayallerine ulaşmak için çok sayıda engelle karşılaşıyor. “Toplumdan yeterince destek görememek”, “hayallerine ortak olunmaması” ve “kadınlara yönelik sınırlayıcı beklentiler” en öne çıkanları. Üniversite öğrencisi 200 genç kadına eğitim hayatları boyunca burs desteği sağlanmasının arka planında bu gerçeklik var.

GENÇ KADINLARA ÖZEL KİŞİSEL EĞİTİMLER
Proje ile Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Uluslararası Kadın Araştırmaları Merkezi’nin (ICRW) hazırladığı kişisel eğitim programı da sunulacak. Farklı alanlarda becerilerini geliştirmek ve yeni yetkinlikler kazanmak isteyenler ayrıca Udemy’den özel seçilen eğitimlere “indirim kodu” ile ulaşabilecek.

Alper Eroğlu-Unilever Türkiye Güzellik ve Kişisel Bakım Kategorisinden Sorumlu Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi

Alper Eroğlu-Unilever Türkiye Güzellik ve Kişisel Bakım Kategorisinden Sorumlu Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi

“DESTEK GÖREMEMEK GENÇ KADINLARIN CESARETİNİ KIRIYOR”
Unilever Türkiye Güzellik ve Kişisel Bakım Kategorisinden Sorumlu Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Alper Eroğlu, “Kendi Yolunda” projesi ile genç kadınları maddi ve manevi desteklediklerini ifade etti: “Elidor olarak ürünlerimizle saç bakım ihtiyaçlarına cevap verdiğimiz genç kadınların hayatında değer yaratmayı, hayallerini gerçekleştirmek için attıkları adımlara destek olabilmeyi önemsiyoruz. Güncel araştırmamız bize gösteriyor ki her 10 genç kadından 6’sı hayalleriyle arasında engeller olduğunu düşünüyor. Genç kadınların cesaretini başta yeterli destek görememek, hayallerine inanılmaması ve kadınlara yönelik sınırlayıcı beklentiler kırarken aynı zamanda eğitim konusundaki maddi zorluklar, rehber ve yönlendirme eksikliği gibi konular da dikkat çekiyor.”

“HEDEFİMİZ: KADINLARA YOL ARKADAŞI OLMAK”
Proje ile kadınların ihtiyaç duyduğu tüm desteği sunacaklarını belirten Eroğlu, şunları söyledi: “Biz de genç kadınların engel olarak gördüğü bu konularda destek sunabilmek üzere Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Udemy ile Kendi Yolumuzda projesi için bir araya geldik. Biliyoruz ki eğitim genç kadınların güçlenmesi için öncelikli başlıklardan biri. Kendi Yolumuzda projesiyle hedefimiz binlerce genç kadına yol arkadaşı olmak ve kişisel gelişim ve eğitim konusunda onlara ihtiyaç duydukları desteği sunabilmek. Projemizden yararlanabilecek tüm genç kadınları kendiyolumuzda.com’u ziyaret etmeye davet ediyorum.”

Didem Duru-Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Eş Başkanı

Didem Duru-Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Eş Başkanı

“HER YIL BİNLERCE GENÇ BAŞVURUYOR”
TOG’un her sene açtığı burs ve mentorluk desteği programlarına binlerce başvuru geldiğini hatırlatan Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Eş Başkanı Didem Duru: “Bu gençlerin büyük bir çoğunluğunu ise; hayalleriyle arasında engeller olduğunu düşünen genç kadınlar oluşturuyor. Genç kadınların toplumsal hayata katılımını artırmak için atılan adımları ve bu adımların bir parçası olmayı çok önemsiyoruz. Bu yüzden, Elidor ve Udemy iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz “Kendi Yolumuzda” projesiyle genç kadınları hem burs imkanlarıyla hem de eğitimlerle güçlendirerek kendilerini keşfetmelerini sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

“ÖZGÜVEN KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
Duru, hayallerinin peşinden gitmek isteyen kadınlara “özgüven kazandırmak” istediklerini vurgulayan Duru, bu konuya dair şu detayları dile getirdi: “Projeye dair en heyecan verici nokta ise; proje katılımcılarının aldıkları eğitimlerle kendileri gibi başka genç kadınları da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimleriyle güçlendirecek olmaları. Böylece, bursiyerlerimiz sadece kendilerini dönüştürmekle kalmayacak, dokundukları pek çok kişinin de yaşamını değiştirecekler.”

Zeynep Bastık-Müzisyen ve Elidor Marka Elçisi

Zeynep Bastık-Müzisyen ve Elidor Marka Elçisi

“KADINLARA YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ”
Müzisyen ve Elidor marka elçisi Zeynep Bastık, hayallerinin peşinden giden kadınları desteklediklerinin altını çizdi: “Genç kadınların güçlenmesine destek konusunda Elidor ve TOG ile değerlerimiz ortak. Hayalinin peşinden giderken destek görmenin, yalnız olmadığını hissetmenin, birilerinin sana inanmasının ve rehberlik etmesinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Kendi Yolumuzda projesiyle genç kadınlara bunu hissettirmek istiyoruz. Özel olarak hazırladığım şarkıda da bunu vurgulamak, birbirimize destek verdiğimizde ve yan yana durduğumuzda hayallerimize giden yolun daha kolay ve daha keyifli olduğuna dikkat çekmek istedim.”

 

Emine Yiğci-Öğrenci

Emine Yiğci-Öğrenci

“SİZE İNANAN BİRİLERİ VARSA HAYALLER GERÇEK OLABİLİR”
Hukuk fakültesi öğrencisi Emine Yiğci, her kadının hayalleriyle önünde engeller olabileceğini kaydetti. Yiğci, hayalinin peşinden giden kadınları destekleyen ve onlara inanan birileri olduğunda ise hedeflere ulaşmanın zor olmayacağını vurguladı.

Aleyna Hadımoğlu-Olimpik Milli Sporcu

Aleyna Hadımoğlu-Olimpik Milli Sporcu

“YOL ARKADAŞLARI OLUNCA HAYALE GİDEN YOL KEYİFLİ HALE GELİR”
Hedeflere ulaşan yolun yorucu olabileceğine değinen Olimpik milli sporcu Aleyna Hadımoğlu, genç kadınlara şöyle seslendi: “Hayallerinize giden yol, uzun ve yorucu olabilir. Hayalini kurduğun şeye ulaşmanın verdiği keyfi veren sanırım çok az şey var hayatta. Yanınızda sizi destekleyecek yol arkadaşları da olduğunda yolculuk çok daha keyifli bir hale geliyor diyebilirim. Benim için de ailem, hocalarım ve aynı sporu yapan erkek sporcuların desteği çok önemliydi. Şimdi de birilerine ilham kaynağı olabilme fırsatı yakaladığım ve genç kadınlara yönelik bir projede onları temsil etme şansı bulduğum için ben de çok mutluyum.

GENÇ KADINLAR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAK İSTİYOR
Danışmanlık şirketi IPSOS’un Elidor için yaptığı ve projenin çıkış noktasını oluşturan araştırmada elde edilen çarpıcı sonuçlar şöyle:
-Türkiye’de her 10 genç kadından 6’sı hayalleriyle önünde engeller olduğunu düşünüyor.
-Yüzde 78’i geleceğe ilişkin hayallerinin sadece kadınlara “yakıştırılan” belirli kalıplarla sınırlandırılmasını kabul etmiyor. Yüzde 44 geleceğini şekillendirmek için duygusal desteğe ihtiyaç duyduğunu ama toplumdaki önyargıların cesaretini kırdığını söylüyor.
-Yüzde 41’i maddi imkansızlıklar sebebiyle hayalini kurduğu alanda üniversite eğitimi alamadığını ifade ediyor.
-Yüzde 42’si geleceklerini şekillendirirken bir yol göstericinin eksikliğini hissediyor.
-Yüzde 33’ü ilerlemek istediği alanda kendini geliştirmek için ihtiyaç duyduğu bilgiye sahip olmadığını söylüyor.
-Yüzde 29’u geleceği için nasıl bir yol çizmesi gerektiğini bilmediğini söylüyor.
-Her 10 genç kadından 9’u bir hayali olduğunu söylüyor.
-18-25 yaş arası genç kadınların yüzde 45’i, en çok güçlü ve kendi ayaklarının üzerinde duran bir birey olmanın hayalini kuruyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Büşra altınay

    24 Eylül 2021 at 21:27

    Merhabalar ben kendi hayalleri peşinde koşan maddi imkanlarını kendi yaratmaya çalışan henüz 24 yaşında ama hayallerimin yaşımdan daha büyük olan bir kadınım. Adım ise büşra altınay. Hayallerime geç kavuşmak istemiyorum fikirlerime , kendime hayallerime sonsuz güveniyorum. Ama önüme çıkan maddi imkansızlarla boğuşup hayallerimi kendimi fikirlerimi karartmamak adına elidor ailesine başvuruyorum. Umarım kendimde bir şeyler yapmaya çalıştığım bu yolda bana da kucak açabilir be birliktete yürüyebilme imkanı buluruz.
    Saygılarımla.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir