Connect with us

Türkiye Gündemi

“KEMERALTI ÇARŞISI CANLANACAK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “UNESCO Dünya Kültür Mirası” olmaya hazırlanan tarihi Kemeraltı’nda yaklaşık 200 milyon liralık yatırım yaparak başlattığı çalışmalar esnafı sevindirdi. Kemeraltı Çarşısı Havra Sokağı’ndaki çalışmalar ve “e-Kemeraltı” projesi ile esnaf desteklenerek, tarihi çarşının hareketlenmesi sağlanacak.

Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.’nin (TARKEM) Şubat ayı yönetim kurulu toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TARKEM Başkanı Tunç Soyer’in idaresinde gerçekleşti. Online düzenlenen toplantıda proje görüşmelerinin yanı sıra Kestelli bölgesindeki Kestelli 1 Konağı’nın ardından Kestelli 2 Konağı’nın da TARKEM mülkiyetine geçirilmesi kararı alındı.

Sergenç İneler-TARKEM Genel Müdürü

Sergenç İneler-TARKEM Genel Müdürü

“HAVRA SOKAĞI HAREKETLENECEK”
TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, Havra Sokağı’nın yenilenmesiyle Kemeraltı çarşısının hareketleneceğini vurguladı: “Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi bir emeği var. Altyapı yenilendi, esnafın kurumsallaşması için stantlar ve tabelalar konuldu. Covid-19 salgını da bittikten sonra Kemeraltı’nın en önemli geçiş noktası Havra Sokağı daha da canlanacak. Aydınlatma projesi sayesinde esnafın satış yapabileceği süre artacak. Havra Sokağı yüz yıldır bu günü bekliyor. Tarihi belgelerden okuduğumuza göre 116 yıl önce buraya gelen bir seyyah sokağın altyapı bozukluğundan dem vurmuş. Şimdi bu sorun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışması ile çözüldü.”

“e-KEMERALTI ESNAFI RAHATLATACAK”
Covid-19 salgını nedeniyle sıkıntıya düşen Kemeraltı esnafının sanal platformdan ticaret yapmasını sağlayacak “e-Kemeraltı” projesi hazırlıklarının son aşamaya geldiğini kaydeden İneler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hazırlanan kalkınma projesinin bu hafta içinde Kemeraltı Esnaf Derneği adına İzmir Kalkınma Ajansı’na (İZKA) sunulacağını söyledi.

“UNESCO OFİSİ AÇILACAK”
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan İzmir Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi’ne girmesi için yürüttükleri çalışmaları hatırlatan İneler, “Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı’ndan konusunda uzman 10 kişilik bir ekiple önümüzdeki ay açılacak UNESCO ofisinde “alan yönetimi planı” hazırlama süreci başlayacak.” dedi.

Tunç Soyer-İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TARKEM Başkanı

Tunç Soyer-İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TARKEM Başkanı

“ESNAFA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemeraltı esnafına desteği sürdüreceklerinin altını çizdi: “Kemeraltı esnafı için gerekeni yapmaya devam edeceğiz. Esnafın güçlenmesi için e-Kemeraltı gibi yeni kanallar açacağız. Havra Sokağı’ndaki esnafımıza yönelik bir eğitim programımız da olacak. Kemeraltı ve çevresinde metruk halde bulunan ve yıkılan binaların çevreye zarar vermemesi için de Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve zabıta ekipleri gerekli çalışmaları yapacak.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Mehmet Genç

    17 Şubat 2021 at 14:19

    e-kemeralti.com fikri güzel. Ancak aynı ürünü satan onlarca esnaftan hangisi bunu pazarlayacak. Vatandaşların kemeraltından eli ayağı zaten kesildiydi e-kemeralti.com ile daha büyük darbe olmayacakmı ?

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir