Connect with us

Türkiye Gündemi

DOĞAL TAŞ ZİRVESİ 26. MARBLE İZMİR FUARI’NDA…

Türk doğal taş ihracatının nabzını tutan 26. Marble İzmir Fuarı için geri sayım başladı. 25-28 Ağustos 2021 tarihlerinde fuarizmir’de düzenlenecek fuar kapsamında; ticari alıverişlerin yanı sıra; bilimsel kongre ve etkinlikler, sanal gerçeklik deneyimleri, kültürel ve teknik gezilerle birlikte tasarım yarışması da yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; İZFAŞ, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği  (TMMOB) İzmir Şubesi, Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (TİM Maden Sektör Kurulu) güç birliği ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) desteğiyle düzenlenen 26. Marble İzmir’de; yurt içi ve yurt dışından birçok akademisyen, mimar, mühendis, tasarımcı, satın almacı, proje yöneticisi ve taş işletmecisi; doğal taş sektöründeki güncel gelişmeleri ele alacak.

2 oturum, 5 panel, 81 konuşmacı ve 29 moderatörden oluşan kongreye 300’e yakın kayıt gerçekleşti.

12 oturum, 5 panel, 81 konuşmacı ve 29 moderatörden oluşan kongreye 300’e yakın kayıt gerçekleşti.

5 PANEL, 81 KONUŞMACI
12 oturum, 5 panel, 81 konuşmacı ve 29 moderatörden oluşan kongreye 300’e yakın kayıt gerçekleşti. Kongrede, “Doğal Taş Jeolojisi”, “Doğal Taşların Ocak Teknolojisi”, “Doğal Taşların İşleme Teknolojisi”, “Taş: Ekonomi, Finans ve Mevzuat”, “Taş Koruma, Bakım ve Restorasyon”, “Taşın Tasarımı, Mimaride Taşın Anlamı ve Önemi” konuları uzmanlar tarafından ele alınacak. Kongrede, “Harran Sanat Projesi”, “Tarihi Bazda Yeraltı Ocakları”, “Cephe Mühendisliği”, “Yeraltı Taş İşletmeciliği Tarihi Bazda Urfa ve Carrara Örnekleri” başlıklı oturumlar gerçekleşecek.

BİNLERCE YILLIK TEKNİKLER SANAL GERÇEKLİKLE TANITILACAK
Renk ve desen çeşitliliğiyle mimarların öncelikli tercihlerinden Türk doğal taşının işlenme sürecine ilişkin son teknolojiler kongrede değerlendirilecek. Bilimsel verilerin pratiğe dönüştürülmesi amacıyla katılımcılar için kültürel ve sektörel etkinlikler yapılacak. Kongre sürecinde 3D, VR deneyimler ve sanal gerçeklik sunumlarının gezilerle desteklenmesiyle katılımcılara binlerce yıllık teknikler, mimari uygulamalar ve günümüz üretim ortamları tanıtılacak.

DÜNYA TAŞ ZİRVESİ MARBLE İZMİR’DE
2019 yılında Marble İzmir kapsamında; doğal taş kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kıtalararası bir çağrıda bulunan Dünya Taş Forumu, bu yıl “Dünya Taş Zirvesi” adıyla organize edilecek. Yeni adıyla bir marka değeri yaratan World Stone Summit (WSS), Marble İzmir’de gelişen uluslararası iş birliklerine ortam hazırlayacak. Doğal taşa küresel marka değeri katmayı hedefleyen bu oluşumun temelleri de fuarda atılacak. Uluslararası düzenlenen WSS, 26 Ağustos tarihinde kıtalararası çağrısına yanıt bulacak. “Uluslararası Doğal Taş Sektörünün Bugünü ve Geleceği” adı altında gerçekleşecek zirvede birçok farklı ülkenin taş birliklerinden temsilciler yer alacak.

Fuar kapsamında "Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması" bu yıl üçüncü kez yapılacak.

                         “Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması” bu yıl üçüncü defa yapılacak.

EN İYİ 3 PROJEYE “MARBLE EN DEĞİŞİK TASARIM ÖDÜLÜ”
Fuar bünyesinde hazırlanan “Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması” bu yıl üçüncü defa gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl ön elemesi yapılan yarışmada, 16 yarışmacının 17 ürünü hayata geçirilmişti. Ürünlerin üretimine ise fuar katılımcısı firmalar imza atmıştı. İlgili tasarımlar, 26. Marble İzmir Fuarı kapsamında sergilenecek. Üretilen tüm projelere “Marble Değişik Tasarım Ödülü” adlı özel tasarım plaketi verilecek. Yarışmanın finali, fuar açılış günü 25 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. Ürünler arasından seçilecek en iyi 3 proje “Marble En Değişik Tasarım Ödülü” almaya hak kazanacak. “Marble İşbirliği Tasarım Ödülü” olan özel tasarım plaketi ise; firma ve tasarımcının üretim sürecine yansıyan iş birlikleri göz önüne alınarak en fazla 2 projeye takdim edilecek. Platform sonucunda genç ve yaratıcı fikirler, doğal taşa yönelik proje ve tasarımlarını, sektörle işbirliği yaparak Marble İzmir Fuarı sırasında fuarizmir’de sergileyebilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir