Connect with us

Gündem

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MÜZİSYENLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ…

Covid-19 salgını nedeniyle müzik sektörü sessizliğe büründü. Faaliyetleri duran sektör çalışanları zor bir dönemden geçerken; müzisyen Mehmet Mert El’in intiharının ardından İzmir Seyyar Esnaf Meclisi  “Acil Yardım Merkezi’ni” devreye almıştı. İzmir Büyükşehir Belediye’si de müzisyenler için kolları sıvadı. Sokak sanatçılarına gıda yardımı yapan belediye, 500 müzisyene 1000’er liralık maddi destek sağlayacak.

Salgın sürecinde ülke genelinde 100 sokak sanatçısı yaşamını yitirirken, sadece Şubat ayında İzmir’de 2 müzisyen hayatına son verdi. İntiharların ardından harekete geçen İzmir Seyyar Esnaflar Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi müzisyenler için çalışma başlattı.

DESTEK KARŞILIĞI İZLEYİCİYE PERFORMANS
Daha önce sokak sanatçılarına gıda yardımı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi; hazırladığı yeni projeyle 500 müzisyene 1000’er liralık maddi destek verecek. Müzisyenler de destek karşılığında vapurlarda, Kültürpark’ta, toplu gösteri ve etkinliklerle meydanlarda, sokak konserlerinde izleyiciyle buluşacak. İzmir Seyyar Satıcılar Esnaflar Meclisi Başkanı Evren Laçin, yardımların İzmir Müzisyenler Derneği aracılığıyla yapılacağını söyledi.

Evren Laçin- İzmir Seyyar Satıcılar Esnaflar Meclisi Başkanı

Evren Laçin- İzmir Seyyar Satıcılar Esnaflar Meclisi Başkanı

BÜYÜKŞEHİR’DEN TAM DESTEK
Salgın döneminde seyyar esnaf ile sanatçıların yaşadığı sorunları ilgili tüm makamlara ilettiklerini ifade eden Laçin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu çağrıya sessiz kalmadığını belirtti. Laçin: “Gıda destekleri ile ihtiyaç sahiplerine yardım eden belediyemiz başlattığı bu yeni kampanyayla müzisyenlerimizi mutlu etmiştir. Belediye, zor günlerde yaşanan dayanışmanın en güzel örneklerinden birini veriyor. Destekleri için İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ederiz.” dedi.

BAŞVURULAR İMD’YE
Müzisyenlere yapılacak 1000’er liralık maddi yardımdan yararlanmak isteyen sanatçılar başvurularını “İzmir Müzisyenler Derneği’ne” yapacak. Müzisyenlerin; İsim, soyad, T.C. Kimlik numarası, telefon, adres ve icra ettikleri müzik türünün yer aldığı bilgileri derneğin 0532 467 78 38 numaralı telefonuna göndermeleri gerekecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Kadir

    26 Şubat 2021 at 17:20

    İzmirliler olarak bir kez daha belediyemizle gurur duyduk!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir