Connect with us

Sağlık

SAĞLIK SEKTÖRÜNE SİBER SALDIRI TEHDİDİ…

Son yıllarda sağlık sektöründe yaygınlaşan ve kurumlara pek çok kolaylık sağlayan IoMT cihazları, bunca faydasına rağmen hiç arzu edilmese de güvenlik açıklarına zemin oluşturabiliyor. Siber güvenlik şirketi WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, IoMT gibi savunmasız tıbbi cihazlara yönelik saldırılar düzenlediğini belirtti. 

 

Sağlık alanında kullanılan cihazlar; uzaktan izleme ve kablosuz iletişim teknolojisine (NFC) sahip IoMT cihazlarına dönüşerek sektörü değiştiriyor. Ancak bu akıllı tıbbi cihazlar sensöre ve izleme birimine bağlanırken hassas elektronik sağlık kayıtlarının çalınmasına ve kritik sistemleri rehin alabilecek yıkıcı fidye yazılımı saldırılarına karşı savunmasız kalıyor.

Yusuf Evmez-WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü

Yusuf Evmez-WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü

GEÇTİĞİMİZ YIL COVID-19 AŞISI GELİŞTİREN TESİSLER HEDEFTEYDİ
WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, geçen yılki siber saldırıların, Covid-19 aşısının geliştirilmesi ve dağıtımı için çalışan hastaneleri, tıbbi tesisleri ve şirketleri hedef aldığına dikkat çekti. Evmez, yükselen hasta sayısıyla birlikte IoMT cihazlarını hedef alan siber saldırılarda da artış olacağını ve IT birimlerinin önlem alması gerektiğini söyledi.

“ÇOK FAKTÖRLÜ KİMLİK DOĞRULAMA ŞART”
Kurumlara çok faktörlü kimlik doğrulama yöntemini tavsiye eden Evmez, şu tavsiyelerde bulundu: “Kurumların, hastalarına yönelik hizmetleri geri getirme ve kritik sistemleri yeniden etkinleştirmek için kendilerine ödeme yapma olasılığının fazla olduğunu bilen hackerler savunmasız tıbbi cihazları hedef alıyor. Wi-Fi güvenliği ve çok faktörlü kimlik doğrulaması ekleyerek çevre ve uç nokta korumasını genişletmenin, birçok saldırıya karşı koruyor. Siber saldırılarla gelen cezalardan ve zararlardan kaçınmak isteyen kurumlar IoMT cihazlarını düzenli olarak güncellemeliler ve güçlü yazılımlar kullanmalılar.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir