Connect with us

Gündem

“ÇOCUKLUK ÇAĞI LÖSEMİSİNDEN ESKİSİ GİBİ KORKMUYORUZ”

Türkiye’de yılda 3 bin 500 çocuğa kanser teşhisi konuluyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, “erişkinlerdeki gibi yerleşmiş tarama testleri olmadığından” bulgu ve belirtilerin ebeveynlerce iyi bilinmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), “15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü’nde” çocukluk çağı kanserlerine dikkat çekmek amacıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü sarıyla ışıklandırıyor. Ayrıca, 17 alışveriş merkezindeki büyük LED ekranlarda da bilgilendirme yapılacak.

Prof. Dr. İnci Yıldız-Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Yönetim Kurulu Başkanı

Prof. Dr. İnci Yıldız-Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Yönetim Kurulu Başkanı

“ERKEN TANI İÇİN AİLELER BİLGİ SAHİBİ OLMALI”
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız; üç yaş altı çocuklarda görülen kanser vakaları sayısında her yıl artış meydana geldiğini belirtti.  “Çocukluk çağı lösemisinden eskisi gibi korkmuyoruz. Geçtiğimiz 30 yılda görülen vakaların yüzde 20’si iyileşirken, bugün yüzde 80’inden fazlası iyileşiyor. ” diyen Prof. Dr. Yıldız, aktardığı sevindirici bilginin ardından şu ifadelerle uyardı: “Çocukluk çağı kanserleri erişkin kanserlerinden türleri, tanı yöntemleri ve belirtileri bakımından ayrışıyor. Erişkinlerdeki gibi yerleşmiş tarama testleri olmadığından erken tanı alabilmeleri için ebeveynler tarafından bulgu ve belirtilerin bilinmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor.”

Bilgi almak ve destek vermek isteyenler için iletişim adresi: bagis.kacuv.org

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir