Connect with us

Yaşam

KADIN OYUNLARI FESTİVALİ BAŞLIYOR…

Kadın Oyunları Festivali, Ankara Sanat Tiyatrosu(AST) iş birliği ile başlıyor. Bilkent Center ev sahipliğinde düzenlenecek festivaldeki oyunlar; 4-11 Mart tarihleri arasında Bilkent Sahne Ast’ta sergilenecek.

Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve farkındalık yaratması amaçlanan Kadın Oyunları Festivali kapsamında; dört ayrı oyun izleyiciyle buluşacak.

COVID-19 TEDBİRLERİ UYGULANACAK
Festivalin gerçekleşeceği Bilkent Sahne AST’ta Covid-19 tedbirleri uygulanacak. Tiyatro severler salona “HES kodu” uygulaması ve ateş ölçümü ile alınacak. Sosyal mesafe kuralları gereği koltuk sayısının yarıya indirileceği salonda, misafirlerin maske kullanması zorunlu olacak.

BOŞ KOLTUKLARA HAYATINI KAYBEDEN KADIN FOTOĞRAFLARI…
Sosyal mesafe kuralları gereğince boş bırakılan koltuklara; kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla yaşamını yitiren kadınların fotoğrafları yerleştirilecek. Bu koltukların satışından elde edilecek gelir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Mor Çatı sivil toplum kuruluşlarına bağışlanacak.

Ayhan Aytekin-Bilkent Center AVM Müdürü

Ayhan Aytekin-Bilkent Center AVM Müdürü

“FESTİVAL ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK PROJESİ”
Tiyatro festivali ile farkındalık projesine imza attıklarını ifade eden Bilkent Center AVM Müdürü Ayhan Aytekin, “Sanatı ve sanatçıyı destekleyen projelere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İnsanların gülmeye, eğlenmeye ve sosyalleşmeye ihtiyaç duyduğu bu günlerde, AST’nin organize ettiği Kadın Oyunları Festivali’ne ev sahipliği yapmayı bir fırsat olarak görüyoruz. Hem bir farkındalık projesi olması hem de Covid-19 salgını döneminde sanatçıları destekleyen bir organizasyon olması nedeni ile festivalin her sürecini önemsiyor ve katkıda bulunuyoruz.” dedi.

FESTİVAL PROGRAMI
1 – 5 Mart – Bandırma Belediyesi
4 – 11 Mart – Bilkent Sahne AST / Bilkent Center / ANKARA
8 – 17 Mart– Sosyal Medya Hesapları / Çanakkale Belediyesi
23 – 27 Mart – Nejat Uygur Sahnesi / Ayvalık Belediyesi / Balıkesir

Oyunların biletleri Biletinial.com üzerinden satın alınabilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir