Connect with us

Araştırma ve Raporlar

OYUN SEKTÖRÜ HIZLA BÜYÜYOR

Oyun pazarı için analizler yayınlayan Newzoo’ya göre, küresel oyun pazarı 2020 itibarıyla 159 milyar dolara ulaştı. Mobil oyuncu sayısının 2023 yılında 3 milyarı geçeceği öngörülüyor.

Covid-19 salgını mobil oyunlara ilgiyi artırdı. Newzoo şirketinin 2020 araştırma raporuna göre, oyuncu sayısı 2,7 milyarı bulan oyun sektörünün; 2023 yılında 3 milyardan fazla kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

2020’DE YÜZDE 9,3 ARTTI
Oyun sektörü, günümüzde dünyanın en yüksek ciroya sahip iş alanlarından biri. Newzoo’nun rapor sonuçlarına göre; küresel oyun pazarının 2020’de yıllık yüzde 9,3 artışla 159,3 milyar dolara ulaştığı ortaya çıktı.

Mesut Şenel-IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu

GİRİŞİMCİLER DESTEKLENİYOR
IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, oyun sektörünün Covid-19 salgınında hızla büyüdüğünü ifade etti: “2020’de oyun sektöründe öngörülmeyen bir büyüme yaşandı. Ticaret Bakanlığı tarafından mobil uygulama ve oyun geliştiren firmalara kapsam ve ihtiyaç yönünden fon olarak geri ödemesiz şekilde gerekli destekler veriliyor. Oyun sektöründe faaliyet göstermek isteyen girişimciler bu desteklerden faydalanmalı. IFASTURK, alanında uzman kadroyla girişimcileri devlet destekleri konusunda bilgilendiriyor, eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlayarak katma değer yaratılmasına destek oluyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir