Connect with us

Araştırma ve Raporlar

KEMOTERAPİNİN YAN ETKİLERİNİ ORTADAN KALDIRACAK

Sağlık sektöründe 34 yıldan bu yana hizmet veren yerli ve milli ilaç şirketi Polifarma, kemoterapi tedavisinde sıkça karşılaşılan sorunlardan bulantı ve kusmayı engelleyecek Türkiye’nin ilk nörokinin (NK1) blokörünü “IV (oral çözelti”) formülünde geliştirdi.

 

Kanser hastalarının kemoterapi tedavisi sırasında yaşadığı bulantı ve kusmayı önleyecek Türkiye’nin ilk jenerik ilacının üretimi tamamlandı. IV (oral çözelti) formülünde üretilen ilaç, kemoterapi seansından yarım saat önce alındığında bulantı ve kusmayı tamamen engelleyecek. Polifarma; 6 aydan büyük tüm hastaların kullanılabileceği ilaç için yaklaşık 2 milyon liralık yatırım yaptı.

Vildan Kumrulu-Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

“2021 YILINDA SATIŞA SUNACAĞIZ”
Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, ürettikleri ilacın sektöre katma sağlayacağını ifade etti: “Ülkemiz için bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Kemoterapi tedavisinde bulantı ve kusmayı önleyecek oral çözelti formundaki ürünümüz Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip. Türkiye’nin IV formülündeki ilk nörokinin blokörü, tablet formuna göre kullanım avantajı sunuyor. Ürün, hastalara damar yolundan uygulandığı için hem daha etkili hem de içilmesinin unutulması riski bulunmuyor. Hem hastanelerden hem de eczanelerden temin edilebilecek olan ürünü 2021 yılında satışa sunacağız.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir