Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRK HEYETTEN RUSYA’YA NÜKLEER ZİYARET…

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Mühendislik Birimi Atomenergomash A.Ş.’nin makine yapım bölümü AEM-Technology A.Ş ‘nin Volgodonsk’taki şubesi Atommash’ı beraberindeki heyetle ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) Başkanı Dr. Zafer Demircan;  Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) dair ana ekipman üretiminin ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

 

 

AEM-Technologies Genel Müdürü Igor Kotov, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) dair ana ekipman üretiminin ilerleyişi hakkında bilgi verdi. 

AEM-Technologies Genel Müdürü Igor Kotov, Türk heyetini kabulü sırasında “Mersin Akkuyu’ya konuşlandırılan nükleer santral için ana ekipman üretmeye yönelik programı” tüm kalite gereksinimlerini göz önünde bulundurarak uyguladıklarını dile getirdi.

“ÜRETİMİ KENDİ GÖZLERİYLE GÖRDÜLER”
Reaktör kabı ve buhar jeneratörleri setinin inşaat sahasına sevk edildiğini hatırlatan Kotov, “Bu sadece işletmenin verimli çalışmasıyla değil, aynı zamanda Türk meslektaşlarımızla yapıcı iş birliği sayesinde de mümkün oldu. Şirketin teknolojik yetenekleri, tüm müşterilerimiz için planlanan ekipman üretim programlarına uymamızı sağlıyor. Bugün ortaklarımız üretimi kendi gözleriyle görerek buna bir kez daha ikna oldular.” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) Başkanı Dr. Zafer Demircan ve beraberindeki heyet, Rusya’daki tesiste yetkililerden bilgi aldı.

“GEREKTİĞİ GİBİ ÜRETİLDİĞİNE ŞAHİT OLDUK”
Misafirperverlikleri için Atommash yöneticilerine teşekkürlerini ileten Nükleer Düzenleme Kurumu Başkanı Dr. Zafer Demircan ise şunları söyledi: “AEM teknolojisi, nükleer enerji santralleri için birincil devre ekipmanlarının üretiminde hali hazırda geniş bir deneyime sahip. Bugün bir kez daha tüm ürünlerin teknik dokümantasyon gerekliliklerine uygun olarak üretildiğine şahit olduk. Gelecekte de tarafların her birinin ülkelerimiz arasında verimli bir işbirliği için her türlü çabayı göstereceğini umuyoruz.”

4 REAKTÖR VE 4 BUHAR JENERATÖRÜ ÜRETİYOR
AEM-Technology A.Ş., Akkuyu Nükleer Santrali için 4 reaktör ve 4 buhar jeneratörü üretme görevini üstlendi. Atommash, 2020 Ağustos ve Eylül’de birinci güç ünitesi için üretilen ve reaktör gövdesi ile 4 buhar jeneratöründen oluşan ekipmanları Akkuyu NGS’ye teslim etti.

AKKUYU ISINIYOR!

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir