Connect with us

Sağlık

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “TÜRKİYE İÇİN IŞIK GÖRÜNDÜ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin 29’uncu bakanlar kurulu toplantısı ardından, yeni tip Koronavirüs’le (Covid-19) mücadelenin de kazanılmasıyla Ramazan sonrası Türkiye’de çifte bayram yaşanacağını ümit ettiğini söyledi.

 

Covid-19 salgını sürecinde alınan önlemler ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa’da, ABD’de sigortası olmadığı veya kapasitesi yetmediği için kaderine terk edilmeleri bir gerçektir. Türkiye’de hiçbir hasta hastaneden geri çevrilmemiştir, sahipsiz bırakılmamıştır.” dedi.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI BAYRAM SONRASINA KADAR SÜRECEK
Sokağa çıkma kısıtlamalarına gösterilen riayete teşekkür eden Erdoğan, “Bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Bu hafta sonu 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasını uygulayacağız. 1 Mayıs-3 Mayıs’ta sokağa çıkma sınırlandırılmasına vatandaşlarımızın riayet etmesini istiyoruz. Cumartesi günü saat 14.00’e kadar marketler açık olacaktır. Türkiye için ışık görünmüş yaptığımız fedakarlıkların karşılığını alma vakti yaklaşmıştır. Ülke genelinde hayatı normale döndürmeye yönelik kapsamlı bir program hazırlıyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcılığının hazırladığı bu programı yakında açıklayacağız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

SALGIN SONRASI SİYASET ANLAYIŞI KÖKTEN SORGULANACAK
Erdoğan’ın konuşmasında şunları dile getirdi:

-Adliyedeki ertelemenin 30 Nisan’da dolan tarihini 15 Haziran’a kadar uzatıyoruz.
-Çiftçilerimizin Mayıs ve Haziran’da vadesi gelecek Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi geri ödemelerini faizsiz olarak 6 ay erteliyoruz.
-Evden çalışma sürelerini de 27 Mayıs’a kadar uzatıyoruz.
-Verdiğimiz desteklerin toplamı 200 milyar lirayı buldu. Sıkıntılı günlerde milletimizin her kesiminin yanında olduğunu gösterdik. Yaklaşık 4 milyon vatandaşımıza 22,3 milyar liralık kaynak tahsis edildi. Esnafımıza 8, 4 milyar lira finansman tahsisi yapıldı.
-1 milyon 360 bin vatandaşımıza ödemeleri yapılmıştır. Ücretsiz izne çıkartılan veya sözleşmesi feshedilen çalışanlara 1777 lira gelir desteği sağladık.
-Mücbir sebep kararı alan iş yerlerinin 40 milyar liralık sigorta prim ödemelerini 6 ay süreyle erteledik. 2 milyon 100 bin haneye ardından 2 milyon 300 bin haneye biner lira nakdi destek verdik.
-Herhangi bir ön şart aramaksızın başvuran herkese biner lira yardım yapacağımız üçüncü bir destek paketini devreye aldık.
-Salgın krizi sonrası küresel sistemin çarpıkları ile birlikte ülkemizdeki siyaset anlayışı köklü bir sorgulamaya tabi tutulacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir