Connect with us

Finans & Ekonomi

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA İSTİSNA TALEP EDEN SEKTÖRLER

Yeni tip Koronavirüs’le (Covid-19) salgınıyla etkin mücadele edebilmek amacıyla Türkiye’deki 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 10 Nisan 2020 Cuma günü gece yarısından itibaren hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Ancak bazı sektörlerdeki üretim faaliyetlerinin kesintiye uğramaması gerekiyor. “Evlerinde kalanların zorunlu ihtiyaçlarını imal eden, ürünleri satış noktaları ile ilgili kişilere ulaştıran ve ihracat siparişlerini yetiştiren” sektör temsilcileri yasak kapsamı dışında tutulmalarını talep ediyorlar.

 

EVDE KALANLAR VE İHRACAT İÇİN KRİTİK ÜRETİM VE HİZMETLER
Aşağıdaki üretimleri gerçekleştirenler ve hizmetleri yerine getirenler sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde de işlerinin kesintisiz devam etmesi gerektiğinin altını çiziyorlar:
İlaç, gıda, hijyen ve temizlik sektörlerine yönelik üretim ve hizmetler.
-İç pazarda kritik sektörlere dönük 7/24 üretim halindeki ve bununla birlikte ihracat siparişleri süren ambalaj üreticileri.
-Birçok sektörün kritik girdi malzemesi olarak kullandığı, dış pazarlardan yoğun talep edilen ve insan hayatı açısından özel öneme sahip muhtelif bakır iletkenleri ile bakır boruları imal edenler.
-İhracat siparişleri süren, sıcak tesisler diye nitelenen fırınlara sahip olan ve bu yüzden faaliyetlerini durdurma lüksü bulunmayan “maden, metal, cam ve sentetik iplik hammaddesi ile iplik” üreticileri.
– Bünyelerindeki tüm birimlerin dezenfeksiyonu, sosyal mesafe kuralları gereği üretim bantları aralarının açılması, vardiya düzenlerinin değiştirilmesi ve satış sonrasındaki servis hizmetlerinin sürekliliği gibi gerekçelerle elektronik ve beyaz eşya tesisleri ile yetkili servislere ürün ve yedek parça temin eden ana üretici, distribütör ve bayi depoları.
-İhracat aşamasına gelmiş ürünlerin sevkinde ve gümrük işlemlerinde görevli kişiler.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir