Connect with us

Sağlık

COVID-19 TEŞHİS VE TEDAVİSİ ÖZELDE DE ÜCRETSİZ

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede hastane süreçlerinde yaşanan kamu-özel tedavi ve ücretlendirme karmaşası sona erdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) değişikliğe gidilerek söz konusu salgınla ilgili teşhis ve tedavi aşamaları ile faydalanılan ilaçlar acil sağlık hizmeti dolayısıyla SGK’nın ödeme kapsamına alındı.

 

 

İMMÜN PLAZMA TEKNİĞİ DE SUT’A DAHİL EDİLDİ
Bundan böyle özel hastaneler kendilerine başvuran kişilerden Covid-19 için katılım payı ve ilave para isteyemeyecek. Ayrıca özel hastanelerin Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçları temin edebilmesinin önü de açıldı. “İmmün plazma tedarik ve uygulama” tekniği de SUT’a dahil edildi.

SUT’TAKİ COVID-19 DEĞİŞİKLİKLERİ
Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’ndeki ‘Acil hal’ tanımı şöyle değiştirildi: “Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlarda olayın meydana gelmesini takip eden ilk 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılmadığı veya başka bir sağlık kuruluşuna nakli halinde hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı kabul edilen durumlar ile pandemi süresince pandemi olgularına yönelik tanı ve tedavileri kapsamaktadır. Bu nedenle sağlanan sağlık hizmetleri acil sağlık hizmeti olarak kabul edilir.”

Tebliğdeki “tanımlı ilaçlar” bölümü “Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi süresince hastanelerce temin edileceği bildirilen pandemi tedavisine yönelik ilaçlar” ibaresi eklenerek genişletildi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir