Connect with us

Sağlık

“KURALLARA UYARSAK 2-3 HAFTAYA PİK NOKTASINI GÖRÜRÜZ”

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, “Tedbirlere riayet ettiğimizde 2-3 hafta içerisinde bir kırılma noktası göreceğiz ve bu pik yatay bir plato çizmeye başlayacak. Aldığımız tedbirlerin de yerinde olduğunu görmüş olacağız. Ama uymazsak bu pik seviyeye ulaşmamız daha uzun sürecek ve daha çok vakamız olacak.” dedi.

 

“SOSYAL MESAFE MUTLAKA KORUNMALI”
“İşi olmayanın mutlaka evde kalması lazım ki izole olsun ve virüsten uzak kalsın.” diyen Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yamanel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kronik hastalığı olanlar, 65 yaş üstüler ve bir de virüsün genelde hafif seyrettiği 20 yaşın altındakiler çok önemli. Çalışması gerekenler 1,5-2 metrelik sosyal mesafeyi korumalılar; kalabalık ortamlarda maske takmalılar ve el hijyenine mutlaka özen göstermeliler.”

Prof. Dr. Levent Yamanel-Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi

“İYİLEŞME SAYILARIMIZ GAYET İYİ”
Bazı ülkelerde örneği görüldüğü gibi tedbirlerin gevşetilmesi halinde ikinci pik oluşabileceği konusunda uyaran Prof. Dr. Yamanel, Türkiye’deki tabloya ilişkin şunları söyledi: “İyileşme sayılarımız gayet iyi, bunu sağlık sistemimizin iyi olmasına bağlıyorum. Hem personel hem de hizmet kalitesi açısından Avrupa’nın en iyi sağlık sistemlerinden birine sahibiz. Bilim Kurulumuzun aldığı kararlarla vakaları 2 ay geç görmeye başladık ve bu bize bir tecrübe oldu, daha hazırlıklı yakalandık.

“ÖKSÜRÜR VE HAPŞIRIRKEN AĞIZ KAPATILMALI”
10-15 dakika 1 metreden fazla yanaşıyorsanız; ağzını kapatmıyorsanız öksürmeyle veya hapşırmayla karşıya bulaştırabiliyorsunuz. Bu nedenle özellikle tek kullanımlık mendille, öksürürken hapşırırken ağzımızı kapatmak çok önemli bir şey, eğer elimizde tek kullanımlık mendil yoksa o zaman dirsek içini kullanıyoruz. Çok şiddetli bir hapşırmayla damlacığın 8 metre yayıldığını biliyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir