Connect with us

Finans & Ekonomi

ALİ BABACAN: “ELDEKİ BÜTÜN CEPHANE ACİLEN KULLANILMALI”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’deki İsmail Küçükkaya’yla Çalar Saat programında “Türkiye’de 27 milyon vatandaşımızın ya emekli maaşı ya da kamu çalışanı olması gibi sebeplerle devletten bir geliri var. Ama 55 milyon vatandaşımızın devletten geliri yok. Öncelikle bu 55 milyon için tedbirler alınmalı” dedi.

 

BABACAN’A GÖRE DEVLETİN YAPMASI GEREKENLER
Küresel salgın hale gelen yeni tip Koronavirüs’le (Covid-19) mücadele sürecinin değerlendirildiği programda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülkede 9 milyon kayıt dışı çalışan bulunduğunu ve açıklanan destek paketleri ile kısa çalışma ödeneğinden bu kesimin faydalanamadığını belirten Ali Babacan, şöyle konuştu: “Devlet alacaklarından tamamen vazgeçebilir. Alacaklarını erteleyebilir. Devlet borç verebilir ya da karşılığı olmadan vatandaşlara ödeme yapar ve tekrar geri istemez. Bunların hepsi devletin yapabileceği işler.”

“BİR GÜNLÜK GECİKMENİN İLERİDEKİ ZARARI DAHA BÜYÜK OLUR”
Babacan, “sıraladığı maddelerden öncelikle hangilerinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğine” ilişkin soru üzerine de şunları söyledi: “Bunların hepsi yapılmalı. Şu anda eldeki bütün cephane acilen kullanılmalı. Bir günlük gecikmenin bile ileride zararı çok daha büyük olur.”

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir