Connect with us

Sağlık

SALGINLA MÜCADELEDE TIBBİ ATIKLARIN BERTARAFI ÇOK ÖNEMLİ…

Çevre ve atık yönetimi sektöründe de faaliyet gösteren Erkanlı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, tek kullanımlık eldiven ve maskelerin mümkünse en yakın tıbbi atık kutusuna değilse bir poşet içerisinde ağzı bağlanarak çöp kutularına atılması gerektiğini belirtti.

 

TEK KULLANIMLIK MASKE VE ELDİVENLER DE TIBBİ ATIKTIR
Holding bünyesindeki şirketlerle “atıkların bertarafı” konusunda 2005 yılından bu yana çalışmalar yürüttüklerini ve “yenilikçi çevre teknolojilerine sahip atık tesislerinin kuruluşuna” öncülük ettiklerini söyleyen Rıza Erkanlı, “Kullanılan tek kullanımlık maske ve eldivenlerin bertaraf edilmemesi halinde salgından etkilenen kişi sayısı daha fazla artabilir. Tüm bunlarla birlikte toplum sağlığını riske atmamak için tıbbi atıkların ivedilikle bertaraf edilmesi lazım.” dedi.

Rıza Erkanlı-Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı

BERTARAF EDİLMEYEN TIBBİ ATIKLAR ENFEKTE RİSKİ TAŞIYOR
“Hastane, sağlık ocağı ve karantina merkezleri gibi yerlerin kanalizasyon çıkışları ayrıca hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu. Ülkemizdeki hastanelerden çıkan tıbbi atıkların sterilizasyonu ve bertarafı ‘Tıbbi Atıkların Kontrolü’ yönetmeliğine göre gerçekleştiriliyor. Fosseptik atıkların lisanslı firmalar tarafından alınarak bu sürece en uygun şekilde bertaraf edilmesine özen gösteriliyor. Tıbbi ve kontamine atıkların da mevzuata uygun şekilde ayrıştırılarak insanların temas edemeyeceği şekilde biriktirilmesi ve ivedilikle bertaraflarının sağlanması gerekli.” bilgilerini aktaran Erkanlı, ardından da şu ifadelerle uyardı: “Bu konuya dikkat edilmemesi durumunda; oluşan atıklar sağlıklı bireyleri tekrar enfekte etme riski taşıyabilir, bu nedenle de vaka sayısında artış yaşanabilir.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir