Connect with us

Dünya Gündemi

WUHAN BAŞARDI, DARISI BÜTÜN DÜNYAYA…

2019 yılının sonlarına doğru yeni tip Koronavirüs’ün (Covid-19) hastalığının ortaya çıktığı ve oradan bütün dünyaya yayıldığı Çin’in Wuhan şehrinde 76 gündür (23 Ocak 2020’den beri) süren sıkı karantina uygulaması sona erdi.

 

ARTIK WUHAN DIŞINA ÇIKMAK SERBEST
Çin’in Hubei eyaletine bağlı 11 milyon nüfuslu Wuhan’da artık izin gerekmeksizin şehir dışına çıkılabiliyor. Ancak yetkililer kısıtlamaların tümden kaldırılmadığını ve okulların yeniden açılması için henüz karar verilmediğini belirtiyor.

ÖNCEKİ GÜN COVID-19’DAN HİÇ ÖLÜM OLMADI
Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Covid-19 salgınının ülkede büyük oranda kontrol altına alındığını ve önceki gün bu hastalık sebebiyle hiç ölüm meydana gelmediğini açıkladı.

HASTALIK WUHAN’DAKİ HAYVAN PAZARINDA ORTAYA ÇIKTI
Dünyadaki ilk Covid-19 vakası, Wuhan hayvan pazarında balık satıcılığı yapan 49 yaşında bir kadın. Hastalık kendisinde 23 Aralık 2019’da ateş, öksürük ve göğüste sıkışma hissiyle belirtilerini gösterdi. Dört gün sonra ateşi düşmesine rağmen öksürük ve nefes darlığı arttı.

İkinci vaka ise aynı hayvan pazarının devamlı müşterilerinden 61 yaşında bir erkek. Bu vakadaki ateş ve öksürük şikayetleri 20 Aralık’ta başladı. Çinli erkek hasta bir hafta sonra solunum güçlüğü şikayetiyle hastaneye başvurdu. Durumu iki gün içinde kötüleşti ve yapay solunum cihazına bağlandı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir